home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γραφείο Ομογένειας δημιουργεί ο Δήμος Καλαμάτας

Για τον συντονισμό και την καθοδήγηση ομογενών που επιθυμούν να επενδύσουν στην πόλη
Δήμος Καλαμάτας γραφείο ομογένειας

Γραφείο Ομογένειας θα δημιουργηθεί και θα λειτουργεί στο Δήμο Καλαμάτας  προκειμένου αυτό να συντονίζει δράσεις, να διατηρεί και να αναπτύσσει τους δεσμούς που δημιουργεί η Δημοτική Αρχή και να προσφέρει την κατάλληλη ενημέρωση και καθοδήγηση στους ομογενείς που θέλουν να επενδύσουν στην πόλη. Η ανακοίνωση έγινε από το Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, σε συνέντευξή του για τα αποτελέσματα του πρόσφατου ταξιδιού του στην Αυστραλία.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Καλαμάτας «αποτελεί πολιτική επιλογή η Καλαμάτα να βγει από τα σύνορα, να επενδύσει σε δράσεις που ενισχύουν την εξωστρέφεια, που προωθούν την περιοχή, που την διαφημίζουν σε όλο τον κόσμο». Πρόκειται για μια προσπάθεια που καθυστέρησε λόγω της πανδημίας, ωστόσο, τώρα πραγματοποιούνται οι κατάλληλες κινήσεις ώστε να ενισχυθεί η θέση της Καλαμάτας στον παγκόσμιο χάρτη, με την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, αλλά και των πολιτιστικών της εκδηλώσεων και φεστιβάλ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις αδελφοποιημένες με την Καλαμάτα πόλεις, καθώς και στις επισκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτές, στην Κίνα, τη Ρωσία, το Βέλγιο, την Κύπρο, και πιο πρόσφατα, τις Η.Π.Α. και την Αυστραλία. Ιδιαίτερα για την περίπτωση της Αυστραλίας, ο κος Βασιλόπουλος δήλωσε πως «εκεί υπάρχει μια πιο μεγάλη Καλαμάτα, μια μεγαλύτερη Μεσσηνία, ομογενείς δεύτερης και τρίτης γενιάς που διατηρούν στενούς δεσμούς με την περιοχή μας. Και είναι τιμητικό για την Καλαμάτα η ονομασία ενός δρόμου στη Μελβούρνη σε Kalamata Place, μια κίνηση συμβολική και ουσιαστική, που δείχνει και την εκτίμηση της εκεί κοινότητας προς τους εκπροσώπους της Μεσσηνιακής Ομογένειας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis