home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Έρχονται ηλεκτροκίνητα αστικά λεωφορεία σε Αργολίδα, Κορινθία και Μεσσηνία

Πλήθος «πράσινων» παρεμβάσεων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου
Ηλεκτροκίνητα αστικά λεωφορεία

Ηλεκτροκίνητα αστικά λεωφορεία έρχονται σε Αργολίδα, Κορινθία και Μεσσηνία, σύμφωνα με δήλωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κου Παναγιώτη Νίκα  σε εκδήλωση περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι Κορινθίας. Η δράση αυτή αναμένεται να υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τα κατά τόπους ΚΤΕΛ, στις εξής περιοχές: Ναύπλιο, Άργος  και Νέα Κίο  στην Αργολίδα, Κόρινθο, Λουτράκι  και Αγίους Θεοδώρους στην Κορινθία, Καλαμάτα, Μεσσήνη και Θουρία στη Μεσσηνία.

Νέες «πράσινες» παρεμβάσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Εκτός από τη δρομολόγηση απόκτησης των ηλεκτροκίνητων αστικών λεωφορείων, η Περιφέρεια Πελοποννήσου  προχωρά περεταίρω σε «πράσινες» δράσεις. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της αξιοποίησης και ανάδειξης ως περιβαλλοντικού πάρκου της περιοχής περιμετρικά της καταργημένης σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο  ως το Βέλο. Πρόκειται για έργο που αναμένεται να μεταμορφώσει την περιοχή σε ένα δίκτυο πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων και λοιπών δράσεων που θα διαμορφωθούν καταλλήλως με τα απαιτούμενα έργα υποδομής. Το δίκτυο αυτό σε συνδυασμό με άλση, χώρους πρασίνου, παιδικές χαρές, πλατείες κ.α., θα δημιουργεί μια πράσινη ανάσα στο οικιστικό σύνολο των πόλεων αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την κοινωνική αλληλεπίδραση των χρηστών.

Ηλεκτροκίνητα αστικά λεωφορεία 1

Ένα ακόμα έργο, προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ είναι εκείνο που αφορά στον πεζόδρομο του Ισθμού. Πρόκειται για την κατασκευή πεζόδρομου παράλληλου με την διώρυγα στον Ισθμό της Κορίνθου, από την πλευρά της Πελοποννήσου. Τέλος, σημαντική είναι και η προώθηση της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου στην γραμμή Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο, η οποία περνά και από τη Νεμέα, ενώ έχει υπογραμμιστεί η αναγκαιότητα δημιουργίας στα Γεράνια όρη δικτύων πεζοπορικών μονοπατιών.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis