home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σε συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 9ης Νοεμβρίου καλούνται οι αγρότες

Κάλεσμα από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων
Τρακτέρ

Σε συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν προκηρυχθεί για την 9η Νοεμβρίου, καλεί η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Με πρόσκλησή της καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων «η οργή, η αγανάκτηση που νιώθουμε βλέποντας το εισόδημα μας να εξανεμίζεται στην ακρίβεια, να κερδοσκοπούν σε βάρος μας και ως παραγωγοί και ως καταναλωτές, να γίνει απόφαση αγώνα και διεκδίκησης, όχι απογοήτευση και φόβος».

Μέσα από τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι διεκδικούν:

-Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως δίνουν στους εφοπλιστές. Πλαφόν 0,7 λεπτά/Κwh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών για την φετινή χρονιά.

-Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, ώστε να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα για να βιοποριστούν οι οικογένειες και να συνεχιστούν οι καλλιέργειες.

-Όχι στις ανοιχτές τιμές. Καταγγέλλεται η αισχροκέρδεια σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών. Είναι χαρακτηριστικό πως οι παραγωγοί πουλάνε κάτω από το κόστος παραγωγής και τα προϊόντα φτάνουν να πωλούνται 5 ως 10 φορές ακριβότερα στα ράφια.

-Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις. Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς στις παραγωγές.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis