home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Tour du Péloponnèse: Ένας εξαήμερος αγώνας 1.000 χιλιομέτρων με συμμετοχές από 12 χώρες και κατάληξη το Ναύπλιο

Η απονομή έγινε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο «Φουγάρο», με έκδηλη την ικανοποίηση στα πρόσωπα όλων
tour du péloponnèse

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος το Tour du Péloponnèse, ένας εξαήμερος αγώνας 1.000 χιλιομέτρων με συμμετοχές από 12 χώρες και κατάληξη το Ναύπλιο. Ένας γύρος της Πελοποννήσου – προβολή της χώρας με μαεστρία διοργανωμένος.

Όλα τα όμορφα άρχισαν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου το πρωί και με την υπόσχεση μιας ηλιόλουστης εβδομάδας. Συνολικά 67 οχήματα έδωσαν το «παρών» και τα πληρώματα ολοκλήρωσαν την όλη διαδικασία του τεχνικού ελέγχου με το καθιερωμένο briefing.

Η διαδρομή

Από την Κόρινθο στην Αρχαία Ολυμπία για αρχή και μετά Βυτίνα με τη χαρακτηριστική «δροσιά» της ορεινής φθινοπωρινής Αρκαδίας. Λακωνία, Σπάρτη και Μυστράς για τη συνέχεια. Κατηφορική πορεία προς Καλαμάτα και μετά η άγρια και μοναδική ομορφιά του τοπίου της Μάνης.

Και για το τέλος διαδρομή μεγάλη και τερματισμός στο Ναύπλιο.

Οι νικητές

Τελικοί νικητές πάνω στο νήμα οι Αυστριακοί Hekerle-Schneider σε με την BMW 2002 touring του 1973. Ακολούθησαν οι περσινοί νικητές Γεωργοσόπουλος-Παπανικολάου με Hillman Imp του 1967. Το μικρό αυτοκίνητο που, παρά τα τεχνικά προβλήματα, άντεξε μέχρι το τέλος.

Τρίτοι οι Ρουμάνοι Marinescou-Radulescu με το Opel Commodore του 1969.

Η απονομή έγινε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο «Φουγάρο», με έκδηλη την ικανοποίηση στα πρόσωπα όλων. Οι συμμετέχοντες χειροκρότησαν όρθιοι την οργανωτική ομάδα και έμαθαν ακόμα μία ελληνική λέξη, τη λέξη «Άθλος».

Γιατί τελικά το Tour du Péloponnèse είναι μια εσωτερική πάλη ενάντια στο φρενάρισμα του μυαλού και νικητές είναι όλοι όσοι κατάφεραν να είναι εκεί με χαμόγελο.

Μαέστρος της εξαιρετικής διοργάνωσης, όπως πάντα, ο Γιάννης Καράμπελας.

Ραντεβού στο 10ο και επετειακό Tour du Péloponnèse 2023

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis