home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑρκαδία

Μεγαλόπολη: Τίμησαν τους 14 εκτελεσθέντες στη θέση Καταραχούλια

Έχασαν την ζωή τους από ομοεθνείς τους Εσίτες στις 24 Οκτωβρίου 1943 στη θέση Καταραχούλια της Δημοτικής Κοινότητας Ισώματος Καρυών.

Ο Δήμος Μεγαλόπολης και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μεγαλόπολης σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Ισώματος Καρυών και την Ένωση Ισιωματαίων Καρυών πραγματοποίησαν την ετήσια εκδήλωση στη μνήμη των 14 εκτελεσθέντων Εφεδροελασιτών Ανταρτών που πάλευαν τον Γερμανό καταχτητή, τον Φασισμό και για την Λευτεριά της Πατρίδας και έχασαν την ζωή τους από ομοεθνείς τους Εσίτες στις 24 Οκτωβρίου 1943 στη θέση Καταραχούλια της Δημοτικής Κοινότητας Ισώματος Καρυών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου με Θεία Λειτουργία και τέλεση Μνημόσυνου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της Δημοτικής Κοινότητας Ισώματος Καρυών. Ακολούθησε η Επιμνημόσυνη Δέηση στα Καταραχούλια τη θέση μαρτυρίου των 14 εκτελεσθέντων. Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Μεγαλόπολης Δημήτρης Σιέμπος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνης Κυριακόπουλος, εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγαλόπολης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Μιχόπουλος, Γιώργος Μαρκολιάς, Πολύβιος Κακκαβάς, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ισώματος Καρυών Γιάννης Σωτηρόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Χρήστος Κουμουνδούρος, εκπρόσωποι των Αντιστασιακών Οργανώσεων ΠΟΕΑ και ΠΕΑΕΑ, η Πρόεδρος της Ένωσης Ισιωματαίων Καρυών Μαρία Αγγελοπούλου με άλλα μέλη του Συλλόγου και Συγγενείς και Φίλοι των Εκτελεσθέντων.

Μετά την Επιμνημόσυνη Δέηση, σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης έγινε το Προσκλητήριο των Νεκρών και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη τους.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Ένωσης Μαρία Αγγελοπούλου εκφώνησε λόγο για όσα διαδραματίσθηκαν στις 24 Οκτωβρίου 1943, για την εν ψυχρώ εκτέλεση των 14 Εφεδροελασιτών και την σημασία που έχει σήμερα και για το μέλλον να τιμούμε τη μνήμη αυτών των παλληκαριών σε πνεύμα ενότητας και ετοιμότητας του λαού για την προάσπιση των Εθνικών μας Δικαίων.

Η τελετή συνεχίστηκε με την κατάθεση στεφάνων  στο Ηρώο από τους Επισήμους, τους εκπροσώπους ΠΟΕΑ, ΠΕΑΕΑ, την Ένωση Ισιωματαίων Καρυών και Συγγενών των Εκτελεσθέντων και περαιώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button