home design 800x400
home design 1170Χ320

Ετάφη στο Άργος ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Λεβογιάννης – Ράκος η μητέρα και ο αδελφός του, δεν άντεξαν να πάνε στην κηδεία

Επιστήθιος φίλος του αρχιμανδρίτη ο οποίος εξέφρασε τη δυσπιστία του σχετικά με το αν ο αρχιμανδρίτης έδωσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του.
Χρυσόστομος Λεβογιάννης

Πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η κηδεία του αρχιμανδρίτη που βρέθηκε απαγχονισμένος την περασμένη Τετάρτη στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη.

Η Εξόδιος Ακολουθία εψάλη στην Εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονος Χαλανδρίου όπου και λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια ως εφημέριος με σπουδαίο έργο ως παρακαταθήκη.

Αμέσως μετά το φέρετρο με τη σορό μεταφέρθηκε στο Άργος όπου και πραγματοποιήθηκε η ταφή, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στο τελευταίο «αντίο» παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κκ Παντελεήμων, ο Ηγούμενος της ΙΜ Πεντέλης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών και πλήθος πιστών που με συγκίνηση μιλούσαν για τον Μακαριστό Ιερέα.

Δεν άντεξαν να πάνε στην κηδεία – Τι λέει επιστήθιος φίλος του

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εύης Γιαρκιά, ο αδελφός και η μητέρα του ιερέα δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν καθώς είναι συντετριμμένοι.

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε επιστήθιος φίλος του αρχιμανδρίτη ο οποίος εξέφρασε τη δυσπιστία του σχετικά με το αν ο αρχιμανδρίτης έδωσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

«Μου είναι φοβερά δύσκολο γιατί μία φιλία 30 χρόνων τελειώνει σήμερα. Τελειώνει κατά άνθρωπο βέβαια γιατί εμείς πάντα έχουμε τη βεβαιότητα της Αναστάσεως. Όλοι οι φίλοι του είμαστε κουρέλια αυτές τις ημέρες. Ζούμε πραγματικά ένα τραγικό γεγονός γιατί ένας φίλος μας έφυγε. Δεν ξέρουμε πως έφυγε. Δεν πιστεύουμε πως ήταν αυτοχειρία γιατί ήταν η χαρά της ζωής. Ήταν ο άνθρωπος της ζωντάνιας, της χαράς της αισιοδοξίας. Βεβαίως επειδή τα πράγματά μας δεν είναι δεδομένα στη ζωή μας, πολλές φορές δεν θέλει και πολύ το μυαλό να γυρίσει».

«Είχαμε αποστασιοποιηθεί εδώ και λίγο καιρό γιατί είχε κλειστεί στον εαυτό του. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν ήθελε να κοινοποιεί τα προβλήματά του γιατί ήταν τόσο περήφανος και δεν ήθελε να τον λυπούνται. Υπήρχαν οικογενειακά προβλήματα, υπήρχε πρόβλημα με μια κληρονομιά, προβλήματα που έχει όλος ο κόσμος, οικονομικά κτλ. αλλά δε πιστεύω πως όλα αυτά ήταν ικανά να τον οδηγήσουν στην αυτοχειρία. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως είχε κάποια σταθερά στη ζωή του. Ήταν κάθετος εναντίον της αυτοκτονίας», όπως επισήμανε ο επιστήθιος φίλος του.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis