home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Οι δήμοι Κορινθίων και Ναυπλιέων στο πρόγραμμα ”Νταντάδες της Γειτονιάς”

Νταντά

Στο πρόγραμμα ”Νταντάδες της Γειτονιάς” εντάσσονται οι δήμοι Κορινθίων και Ναυπλίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου, το πρόγραμμα επεκτείνεται σε είκοσι οκτώ, ακόμα, δήμους, ενώ αφορά την φροντίδα βρεφών και νηπίων, από 2 έως 2,5 ετών στο σπίτι.

Στο εν λόγω πρόγραμμα έχουν ήδη ενταχθεί οι δήμοι Βέλου – Βόχας Κορινθίας, Βόρειας Κυνουρίας και Ευρώτα Λακωνίας.

Υπάρχει μητρώο επιμελητών για αυτές και αυτούς που επιθυμούν να απασχοληθούν στο πρόγραμμα, ως επιμελήτριες και επιμελητές και προβλέπει οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και των μητέρων, για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Η εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα ntantades.gov.gr και η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων είναι δωρεάν.

Αίτηση μπορούν να συμπληρώσουν τα άτομα που είναι ενήλικα, έχουν τυπικά προσόντα απόδειξης γνώσης κατηγορίας βρεφονηπιοκόμων, έχουν πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών, για βρέφη και παιδιά και ιατρικές γνωματεύσεις από τις ειδικότητες παθολόγου / γενικού ιατρού, δερματολόγου και ψυχολόγου.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, δήλωσε, με αφορμή την επέκταση της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος και σε άλλους δήμους, ότι « με τις «Νταντάδες της γειτονιάς », στηρίζουμε εμπράκτως τους γονείς και ιδιαίτερα τις μητέρες που θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, μετά την απόκτηση των παιδιών τους».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis