home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδα

Με επιτυχία η 11η γιορτή ροδιού στην Ερμιόνη

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 11η γιορτή ροδιού στην Ερμιόνη  κατά το διήμερο 29 και 30 Οκτωβρίου 2022. Μία γιορτή αφιερωμένη στο ρόδι με εκθέσεις προϊόντων αλλά και καλλιτεχνικά δρώμενα, προσέλκυσε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων που παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για μια από τις πλέον επιτυχημένες γιορτές της περιοχής.

Η γιορτή ξεκίνησε το Σάββατο, 29 Οκτωβρίου, με ποδηλατάδα στους δρόμους της Ερμιόνης, ενώ έκλεισε με μια μαγευτική συναυλία από τη Ρένα Μόρφη. Σειρά είχε το κυνήγι θησαυρού την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου στο λιμάνι της Ερμιόνης, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία της  Έκθεσης τοπικών προϊόντων από τους παραγωγούς, τους Επαγγελματίες, τους Συλλόγους και τους Φορείς του Δήμου Ερμιονίδας, καθώς και η ξεχωριστή εμφάνιση της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης του χοροδιδασκάλου Κωστή Σκούρτη. Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν μάλιστα την ευκαιρία να γευθούν τις γαστρονομικές δημιουργίες του σεφ Μάριου Ντόκου, υπό τους ήχους μουσικής ντόπιων καλλιτεχνών.

Πρωταρχικός στόχος της γιορτής είναι η ανάδειξη και η προώθηση της εξαιρετικής ποιότητας και ξεχωριστής γεύσης του ροδιού Ερμιόνης. Το Ερμιονίτικο ρόδι είναι ένα μοναδικό προϊόν μιας ιδιαίτερης ποικιλίας που παράγεται αποκλειστικά στη γη της Ερμιόνης. Μάλιστα, γι’ αυτό το λόγο έχει διακριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  και πωλείται ως  προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π).

Η διοργάνωση της γιορτής έγινε με την συνεργασία της Κοινότητας Ερμιόνης, του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας Αλληλεγγύης Πολιτισμού & Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν  ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης, κ. Ιωσήφ Γανώσης, οι Βουλευτές Αργολίδας, κ.κ Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Γκιόλας και Ανδρέας Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αργολίδας, κ. Δημήτριος Σχοινοχωρίτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Αργολίδας, κ. Αναστάσιος Γανώσης και ο Ερμιονίτης ροδοπαραγωγός κ. Δημήτριος Κόντος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από πλήθος κόσμου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, οι Επικεφαλείς της Αντιπολίτευσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, ο Διοικητής του Α/Τ Ερμιονίδας και ο Λιμενάρχης του Β’ Λιμενικού τμήματος Ερμιόνης. Παρευρέθηκε επίσης στο χώρο της εκδήλωσης και ευχήθηκε στους παριστάμενους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας Σπετσών, Αιγίνης Ερμιονίδας & Τροιζηνίας, κ. Εφραίμ.

Την παρουσίαση  της εκδήλωσης επιμελήθηκαν οι δημοσιογράφοι, κα Μπάγια Αντωνοπούλου και ο κ. Γιώργος Σαρρής.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button