home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Βραβεύτηκαν όσοι συμμετείχαν στη διάσωση των 80 μεταναστών στα Κύθηρα

Εθελοντές, τοπικοί φορείς και στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής ανάμεσά στους βραβευθέντες
Βράβευση Κύθηρα

Σε ειδική τελετή βραβεύτηκαν όσοι συμμετείχαν στη διάσωση των 80 μεταναστών στο Διακόφτι Κυθήρων. Η βράβευσή τους έγινε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσία του Υπουργού, κου Γιάννη Πλακιωτάκη, και του Υφυπουργού, κου Κώστα Κατσαφάδου. Βραβεύτηκαν εθελοντές κάτοικοι των Κυθήρων, ο Δήμαρχος του νησιού καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και Νήσων, τοπικών φορέων και οργανώσεων, αλλά και στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι «αυτό που έγινε στο Διακόφτι των Κυθήρων, αποτελεί ξεχωριστό παράδειγμα αλληλεγγύης και θάρρους. Ανθρωπιάς και δύναμης της ανθρώπινης θέλησης. Συνεργασίας και αποτελεσματικότητας. Χάρη σε αυτά», τόνισε, «διασώθηκαν 80 συνάνθρωποι μας, τους οποίους τα κυκλώματα των αδίστακτων διακινητών, για μία ακόμη φορά, έστειλαν προς τον θάνατο. Με την ανοχή της Τουρκικής ακτοφυλακής, που δεν εμποδίζει τη δράση τους. Όσο αυτό συνεχίζεται», υπογράμμισε, «τόσο οι διακινητές θα στοιβάζουν δυστυχισμένους ανθρώπους, χωρίς μετρά ασφαλείας, σε σκάφη που δεν αντέχουν στις καιρικές συνθήκες, θέτοντας τις ζωές τους σε θανάσιμο κίνδυνο».

Βράβευση Κύθηρα 1

Οι βραβευθέντες

Κατά τη διάρκεια τελετής βραβεύτηκαν οι εξής για τη συμμετοχή και προσφορά τους στην επιχείρηση διάσωσης:

– Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη.

– Ο Δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

– Η Διοικητής του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Κυθήρων, Υποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος Νίκη Γιαννακοπούλου, η οποία και παρέλαβε και τα βραβεία του προσωπικού της Λιμενικής Αρχής Κυθήρων καθώς και ο Λιμενοφύλακας Κωνσταντίνος Καμπανόπουλος που υπηρετεί στη Λιμενική Αρχή Κυθήρων.

– Ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων, Πυραγός Σπυρίδων Φουντουλάκης, ο οποίος παρέλαβε και τα βραβεία του προσωπικού του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων καθώς και των Εθελοντών Πυροσβεστών.

– Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κυθήρων, Υπαστυνόμος Α΄ Τριαντάφυλλος – Αντώνιος Πηλίκος, ο οποίος παρέλαβε και το βραβείο του Υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κυθήρων Ανθυπαστυνόμου Κουτσοκώστα Νικόλαου.

– Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων «Τριφύλειο», Γεώργιος Μεγαλοκονόμου.

– Ο γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων, Ευστράτιος Αθανασόπουλος.

– Η νοσηλεύτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων, Μαρία Κοντολέων-Καλλιγέρου.

– Ο Βρεττός Σκλάβος, εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

– Ο Γεώργιος Σκλάβος, μέλος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Σκαφών.

– Ο Μιχαήλ Πρωτοψάλτης.

– Ο Δημήτριος Πρωτοψάλτης.

– Ο Παναγιώτης Πρωτοψάλτης.

– Ο Σπυρίδων Κασιμάτης, και

– Ο Χρήστος Τζουάνης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis