home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στο Άργος η κηδεία του εισαγγελέα Δημήτρη Δωρή

Είχε κληθεί να χειριστεί μερικές από τις πιο δύσκολες υποθέσεις
Δημήτρης Δωρής

Στην Αργολίδα, την ιδιαίτερη πατρίδα του, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2022, η κηδεία του εισαγγελέα Δημήτρη Δωρή, ο οποίος απεβίωσε στα 88 του χρόνια ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο Δημήτρης Δωρής ήταν μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του δικαστικού χώρου, με τον ίδιο ως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να είχε κληθεί να χειριστεί μερικές από τις πιο δύσκολες υποθέσεις στα δικαστικά χρονικά, όπως ήταν η υπόθεση της εταιρείας δολοφόνων.

Γεννημένος το 1934, ο Δημήτρης Δωρής είχε από νωρίς διακριθεί στον χώρο του. Αν και διετέλεσε αντιεισαγγελέας επί δικτατορίας ως βασιλικός επίτροπος, διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους κατά τη μεταπολίτευση ότι δεν υπήρχε κανένα στοιχείο εναντίον του, κάτι που του επέτρεψε να ασκεί αδιάκοπα το επάγγελμά του με τον καλύτερο τρόπο, ακόμα και κατά τις πιο απαιτητικές περιστάσεις. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του το πέρασε στην Αθήνα, στην περιοχή του Χολαργού, ωστόσο, η τελευταία του κατοικία έμενε να είναι στον τόπο της καταγωγής του, την Αργολίδα.

Ο αποχαιρετισμός από τον Άρειο Πάγο

Με το δικό του μήνυμα αποχαιρετά ο Άρειος Πάγος τον Δημήτρη Δωρή, έναν άνθρωπο που σημάδεψε με τη ζωή και την πορεία του τον δικαστικό χώρο. Στο μήνυμά του αναφέρει:

«Αποχαιρετισμός στον αείμνηστο Δημήτριο Δωρή, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ε.τ.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για την απώλεια του Δημητρίου Δωρή, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ε.τ., που καταξιώθηκε ως εισαγγελέας και άνθρωπος με τις ηθικές του αρχές και αξίες, την ευθύτητα, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, τη νομική του κατάρτιση και σύνεση.

Αιωνία του η μνήμη»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis