home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

Ναύπλιο: Σύμβαση για αντικατάσταση αγωγού υδροδότησης στο δρόμο για Τολό υπέγραψε ο Νίκας

Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας και ΔΕΥΑ Ναυπλίου - Με ποιους συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης στην Αργολίδα

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε σήμερα Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, στο Ναύπλιο, στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και της ΔΕΥΑ Ναυπλίου, με αντικείμενο την συντήρηση και αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ναυπλίου.

Στο πλαίσιο του με προϋπολογισμό 560.000 ευρώ έργου -από τα οποία τα 400.000 θα καταβάλει η Περιφέρεια και τα 160.000 από τη ΔΕΥΑΝ- θα γίνει αντικατάσταση τμήματος 2,1 χιλιομέτρων του κεντρικού αγωγού υδροδότησης από τη δεξαμενή Προφήτη Ηλία στη δεξαμενή Λευκακίων, επί της επαρχιακής οδού Ναυπλίου – Τολού (από τον κόμβο Αγίας Ελεούσας μέχρι τα Λευκάκια) καθώς και τμήματος του δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης που διέρχεται δίπλα στον εν λόγω αγωγό.

Συμβάσεις για τον Βιολογικό και τη μεταφορά μαθητών

Η προγραμματική σύμβαση, που υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Γιώργο Καχριμάνη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου και του εντεταλμένου για αθλητικά θέματα περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Μαντζούνη- έρχεται λίγες ημέρες μετά την υπογραφή από τον περιφερειάρχη του εργολαβικού συμφωνητικού για τον αγωγό λυμάτων για την αντικατάσταση του αγωγού διάθεσης λυμάτων του Βιολογικού Καθαρισμού Άργους – Ναυπλίου με δαπάνη σε 1.037.757,50 ευρώ, σε εφαρμογή σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΥΑ Άργους – Μυκηνών, πέρυσι τον Φεβρουάριο.

Εξ άλλου, ο Π. Νίκας υπέγραψε σήμερα σύμβαση με το ΚΤΕΛ Αργολίδας, για την μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία τους.

Σύμβαση Αργολίδα Νίκας υπογραφή 1 1

Συνέδριο Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, στο Ναύπλιο, με το προεδρείο του παραρτήματος Αργολίδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ).

Η συνάντηση αφορούσε στην διοργάνωση από την ΕΜΕ του 37ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας, από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου, στο Άργος και το Ναύπλιο και την οικονομική στήριξή της από την Περιφέρεια. Την διοργάνωση στηρίζουν επίσης οι Δήμοι Ναυπλιέων, Άργους – Μυκηνών και το Επιμελητήριο Αργολίδας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button