home design 800x400
home design 1170Χ320

Βιολογικός Άργους – Ναυπλίου: Ξεκινά η αντικατάσταση του αγωγού διάθεσης λυμάτων

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε την εργολαβική σύμβαση η δαπάνη της οποίας ανέρχεται σε 1.037.757,50 ευρώ.
Βιολογικός Άργους - Ναυπλίου

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε σήμερα, Τρίτη 25 Οκτωβρίου, την εργολαβική σύμβαση για την αντικατάσταση του αγωγού διάθεσης λυμάτων του Βιολογικού Καθαρισμού Άργους –Ναυπλίου, η δαπάνη της οποίας ανέρχεται σε 1.037.757,50 ευρώ.

Η υπογραφή της εν λόγω σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου έγινε σε εφαρμογή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΥΑ Άργους – Μυκηνών, πέρυσι τον Φεβρουάριο.

Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης μετά την υπογραφή της σύμβασης, “με το έργο αυτό λύνεται ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Βιολογικός Καθαρισμός Άργους – Ναυπλίου, ο οποίος βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση”.

Βιολογικός Άργους Ναυπλίου υπογραφή σύμβασης

Επισήμανε δε πως “η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί  στον Βιολογικό Καθαρισμό Άργους –Ναυπλίου, η οποία θα έπρεπε να έχει επιλυθεί εδώ και χρόνια, δεν επιτρέπει σε κανέναν να μην σταθεί αρωγός προς όφελος των κατοίκων και μίας περιοχής που είναι από τις πλέον τουριστικές, όχι μόνο της Περιφέρειας αλλά της χώρας”, διευκρινίζοντας ότι με το σκεπτικό αυτό κινήθηκε η Περιφέρεια, η οποία τυπικά δεν έχει στην αρμοδιότητά της τέτοια έργα.

“Γι’ αυτόν το λόγο η Περιφέρεια ανέλαβε το κόστος και προχωρεί στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου, το οποίο θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην επίλυση των γενικότερων προβλημάτων που υπάρχουν στην θαλάσσια περιοχή του Αργολικού Κόλπου” κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis