home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Π. Νίκας: Δέσμευση για επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου σε Κόρινθο-Άργος-Ναύπλιο

Πρόκειται να υλοποιηθεί την περίοδο 2021-2027

Τη δέσμευση για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αρχικά με την γραμμή ΚόρινθοςΆργοςΝαύπλιο, απέσπασε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Πελοπόννησος, την προηγούμενη Παρασκευή, στην Αρεόπολη του Δήμου Δυτικής Μάνης. Μάλιστα, μαζί με την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατέληξε σε κοινή, αποδεκτή και εφικτή λύση, έτσι ώστε αυτό το έργο να υλοποιηθεί την περίοδο 2021 – 2027.

Ο περιφερειάρχης τονίζει πως η δέσμευση των στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί προσωπική του δικαίωση, δεδομένου ότι έχει ο ίδιος επωμιστεί την αναβάθμιση της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο για μια σύγχρονη σύνδεση σπουδαίων αρχαιολογικών χώρων της Περιφέρειας με το μητροπολιτικό κέντρο της χώρας.

Μάλιστα, στην αρχική του εισήγηση προς την Επιτροπή Παρακολούθησης, ο περιφερειάρχης είχε τονίσει ότι το εν λόγω έργο “επί 18 μήνες βρίσκεται αντιμέτωπο με δυσνόητες και μάλλον υπερβολικές δυσκολίες, πέραν των κανονιστικών διατάξεων, για την ένταξη και υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου στο πλαίσιο του Προγράμματος 2014 – 2020”.

Τέλος, στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Κάρστεν Ράσμουσεν, επικεφαλής του τμήματος Ελλάδος – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και ο Δημήτρης Σκάλκος γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαβεβαίωσαν τον περιφερειάρχη Π. Νίκα πως ο εν λόγω Κοινοτικός φορέας θα στηρίξει την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς αυτό συνάδει με τους σκοπούς της Ε.Ε.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis