home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΜεσσηνίαFeatured

Τι είδαν οι Ισραηλινοί στην Καλαμάτα – Έτοιμο για «απογείωση» το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων

Λιτή τελετή παρουσία εκπροσώπων των Υπουργείων Άμυνας Ελλάδας και Ισραήλ - Τελευταία στιγμή ακυρώθηκε η παρουσία των Υπουργών Άμυνας Ελλάδος και Ισραήλ

Το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων στην 120 ΠΕΑ Καλαμάτας επισκέφτηκαν και επέβλεψαν Εκπρόσωποι των Υπουργείων Άμυνας της Ελλάδας και του Ισραήλ, συνοδεία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και της Elbit Systems, όπου δήλωσαν την ικανοποίησή τους, καθώς το έργο έχει ήδη ξεπεράσει τον αρχικό προγραμματισμό και εξελίσσεται με ταχύτερους από τους προβλεπόμενους ρυθμούς.

Στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος της Καλαμάτας, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ο διοικητής της Πτέρυγας Σμήναρχος (Ι) Νικόλαος Τσιβουράκης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Elbit Systems, κ. Μπεζχάλελ (Μπούτζι) Μαχλίς (Benhalel – Butzi – Machlis), ανέφερε: «Η Ελλάδα αποτελεί στρατηγικό εταίρο για την Elbit και γι’ αυτό επενδύουμε και επεκτείνουμε τη συνεργασία μας και να παρέχουμε πρόσθετα συστήματα και τεχνολογίες στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, παρέχοντάς του δυνατότητες που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων. Θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου και πάλι στο Υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας και του Ισραήλ για την επιλογή της Elbit για την κατασκευή και λειτουργία αυτού του σημαντικού έργου».

Καλαμάτα εκδήλωση Ισραήλ Ελλάδα (1)
Φώτο: fb (Elbit Systems)

O επικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας (SIBAT) του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, κ. Yair Kulas τόνισε τη στρατηγική σημασία της συνεργασίας αυτής που ήδη υλοποιείται στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας με το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων.

Ο Διοικητής ης Διεύθυνσης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), Υποπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Βαγενάς σημείωσε τόνισε ότι η αναβάθμιση της εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με τα νέα αεροσκάφη και τα νέα όπλα που έχουν προστεθεί στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και αυτά που θα έρθουν, στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποτροπής σε όποιον επιβουλεύεται την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας αλλά και ονειρεύεται “Γαλάζιες Πατρίδες” .

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της τιμητικής πλακέτας με συμβολική επιγραφή στα Ελληνικά, τα Εβραϊκά και τα Αγγλικά, όπου αναγράφει: «Ως θεμέλιος λίθος για το ελληνικό Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων, η πέτρα αυτή από την Ιερουσαλήμ αποτελεί σύμβολο των ισχυρών δεσμών μεταξύ των λαών της Ελλάδας και του Ισραήλ».

Στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, η Elbit Systems ανέλαβε, τον Απρίλιο του 2021, μέσα από μία σύμβαση ύψους περίπου 1,375 δισ. ευρώ τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων. Η συμφωνία ταυτόχρονα περιλαμβάνει και την προμήθεια και τη λειτουργία νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών M-346, τη διατήρηση ολόκληρου του εκπαιδευτικού στόλου που αποτελείται από τα νέα M-346 και δεκάδες εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6, την παροχή ενσωματωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων πτήσης στα εκπαιδευτικά αεροσκάφη, διασυνδεδεμένους προσομοιωτές πτήσης, σταθμούς εκπαίδευσης εδάφους και σύστημα διοίκησης και ελέγχου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία στιγμή ακυρώθηκε η παρουσία των Υπουργών Άμυνας Ελλάδος και Ισραήλ στην Καλαμάτα, οι οποίοι χθες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία συζητώντας και την έναρξη της λειτουργίας του διεθνούς κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στην Καλαμάτα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button