home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στο Ναύπλιο ο θεατρολόγος Marvin Carlson

Θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Τα εθνικά θέατρα στον 21ο αιώνα»

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Στο Ναύπλιο ο θεατρολόγος Marvin Carlson
marvin carlson

Στο Ναύπλιο θα βρεθεί ο παγκοσμίου φήμης θεατρολόγος Marvin Carlson, προσκεκλημένος του Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2022, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Τα εθνικά θέατρα στον 21ο αιώνα» (“National Theaters in the 21st century”), στην αίθουσα του Βουλευτικού, στις 19:00.

Ο Carlson, ο οποίος πρόσφατα έγινε μέλος της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών των ΗΠΑ, είναι ομότιμος καθηγητής Θεάτρου, Συγκριτικής Λογοτεχνίας και Μεσανατολικών Σπουδών στην έδρα Sidney E. Cohn του Graduate Center του City University of New York. Στην ομιλία του θα αναφερθεί στην ιστορική πορεία της ιδέας των εθνικών θεάτρων, από την εποχή της διαμόρφωσης των εθνικών κρατών και θα εξετάσει τις προκλήσεις του παρελθόντος, προτείνοντας κατευθύνσεις για το μέλλον αυτής της κομβικής για την πρακτική του θεάτρου ιδέας.

Στην ομιλία του Marvin Carlson θα απαντήσει με δικό του κριτικό κείμενο ο επιφανής θεατρολόγος και ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ Βάλτερ Πούχνερ. Η εκδήλωση θα κλείσει με συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με τη συμμετοχή σημαντικών Ελλήνων θεατρολόγων και σκηνοθετών (Πλάτων Μαυρομούστακος, Βίκτωρ Αρδίττης, Λίνα Ρόζη, Γιώργος Σαμπατακάκης, Νατάσα Σιουζουλή, Αλέξανδρος Ευκλείδης). Τη συζήτηση θα συντονίσει η Πρόεδρος του Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πα.Πελ. Μαρίνα Κοτζαμάνη.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis