home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κρανίδι: Το Survivor του 70χρονου που έμεινε 5 μέρες μόνος και αβοήθητος στην ύπαιθρο

Οι εθελοντές διασώστες της ΟΦΚΑΘ Ναυπλίου εντόπισαν ζωντανό αλλά ταλαιπωρημένο τον 70χρονο που είχε εξαφανισθεί από το μεσημέρι της Τρίτης
Εντοπισμός αγνοουμένου Κρανίδι (2)

Βρέθηκε μετά από πέντε ημέρες αναζητήσεων ο 70χρονος Δημήτρης Μπουζούμης από το Κρανίδι, ο οποίος είχε εξαφανιστεί το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης 18 Οκτωβρίου στην Ερμιονίδα, όταν βγήκε μία βόλτα από το σπίτι του και από τότε δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Ο ηλικιωμένος έζησε το δικό το …Survivor, επί μέρες μόνος, χτυπημένος και αβοήθητος στην ύπαιθρο. Όμως κατάφερε και επέζησε μέχρι να εντοπιστεί από τους σωτήρες του, οι οποίοι ήρθαν από το Ναύπλιο γι’ αυτό το σκοπό.

Από το πρωί οι 6 εθελοντές διασώστες, με τη συνδρομή και της αστυνομίας, είχαν εξερευνήσει μια ακτίνα περίπου τριών χιλιομέτρων.

Εντοπισμός αγνοουμένου Κρανίδι 1

Εντοπίστηκε ζωντανός

Οι εθελοντές διασώστες και διασώστριες της ΟΦΚΑΘ – Βάσης Ετοιμότητας Ναυπλίου που βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Ξάλαυτο Κρανιδίου, κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν τον αγνοούμενο ζωντανό.

Τα 6 άτομα της ομάδας ΟΦΚΑΘ Ναυπλίου άρχισαν να ψάχνουν περιμετρικά γύρω από το σπίτι όπου διέμενε στην περιοχή και γύρω στις 12.30 το μεσημέρι τον εντόπισαν περίπου 500-600 μέτρα μακριά από αυτό.

Εντοπισμός αγνοουμένου Κρανίδι 3

Σώος αλλά σε άσχημη κατάσταση

Ο 70χρονος βρισκόταν πεσμένος σε χωράφι και από την πτώση είχε τραυματιστεί. Εξαιτίας της υψηλής βλάστησης δεν ήταν εύκολος ο εντοπισμός του.

Η κατάσταση της υγείας του, και μετά την τετραήμερη παραμονή του στην ύπαιθρο, δεν είναι καλή και παρελήφθη από ασθενοφόρο για τη μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Για την εξαφάνιση του 70χρονου, η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, είχε ειδοποιηθεί από τους οικείους του το απόγευμα της Πέμπτης, 20/10 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποίησε τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.

Εντοπισμός αγνοουμένου Κρανίδι
Φώτο: ΟΦΚΑΘ Ναυπλίου

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis