home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πόρτο Χέλι: Νέα ανάπλαση που θα δώσει εξαιρετική αισθητική στο παραλιακό μέτωπο

Η σχεδιαζόμενη ανάπλαση θα ξεκινήσει από το σημείο που τελειώνει ο σημερινός διαστρωμένος με κυβόλιθους πεζόδρομος και προς Βορρά, στο κέντρο της κωμόπολης

Ένα σημαντικό έργο ανάπλασης στο Πόρτο Χέλι δημοπρατήθηκε και σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η υλοποίησή του. Η σχεδιαζόμενη ανάπλαση στην Ερμιονίδα θα ξεκινήσει από το σημείο που τελειώνει ο σημερινός διαστρωμένος με κυβόλιθους πεζόδρομος και προς Βορρά, στο κέντρο της κωμόπολης.

Ο προϋπολογισμός του έργου, με απρόβλεπτα είναι 118.911,35 € χωρίς Φ.Π.Α. (28.538,72 €) και 147.450,07 € με Φ.Π.Α.

Ποιες παρεμβάσεις θα γίνουν

Μέσα στα πλαίσια αξιοποίησης του ελεύθερου χώρου που υπάρχει, και του πλάτους του δρόμου δημοπρατήθηκε το νέο έργο αναπλάσεων που περιλαμβάνει:

  • Εργασίες απόξεσης τμήματος ασφαλτικού τάπητα επιφάνειας ~1.250 τ.μ. της παραλιακής δημοτικής οδού Πορτοχελίου με χρήση φρέζας.
  • Οριοθέτηση της επέκτασης των υπαρχόντων πεζοδρομίων με πρόχυτα κράσπεδα από σκυρόδεμα συνολικού μήκους ~200 μ.
  • Διάστρωση ελαφρώς οπλισμένου σκυροδέματος C12/15 πάχους ~0,12 μ. για τη διαμόρφωση και υπερύψωση της επέκτασης των υπαρχόντων πεζοδρομίων.
  • Τοποθέτηση λευκών & έγχρωμων τσιμεντόπλακων περιεχουσών ψυχρών υλικών (cool materials) ως επίστρωση της επέκτασης των υπαρχόντων πεζοδρομίων επιφάνειας ~650 τ.μ. Κατά την κατασκευή της επέκτασης των υπαρχόντων πεζοδρομίων θα διαμορφωθούν και οι ράμπες & ζώνες διέλευσης ΑΜΕΑ σύμφωνα με τις οδηγίες σχεδιασμού για την αυτόνομη διακίνηση ΑΜΕΑ του ΥΠΕΚΑ.
  • Τοποθέτηση κυβόλιθων απόχρωσης μπεζ/καφέ ανοιχτού (όμοιων με των υπαρχόντων στην παραλιακή ζώνη του Πορτοχελίου) περιεχόντων ψυχρών υλικών (cool materials) επί του τμήματος της παραλιακής δημοτικής οδού επιφάνειας ~1.250 τ.μ., στην οποία θα έχει προηγηθεί η απόξεση του ασφαλτικού τάπητα.

Ιδανικό σημείο περιπάτου

«Το παραπάνω έργο θα δώσει μια εξαιρετική αισθητική στο παραλιακό μέτωπο του Πορτοχελίου, όπως έδωσε άλλωστε και ο ήδη διαμορφωμένος πεζόδρομος, όπου σε συνδυασμό με μια κυκλοφοριακή ρύθμιση θα δημιουργήσει, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, ένα ιδανικό σημείο περιπάτου, κατά τις βραδινές ώρες, από το κέντρο του Πορτοχελίου έως τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας», σημειώνει η αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ερμιονίδας και αρμόδια αντιδήμαρχος Πορτοχελίου Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και στην προκειμένη περίπτωση τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πορτοχελίου Κ. Κόκκαλη, αλλά και την άψογη συνεργασία με το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών, ιεραρχώντας τις ανάγκες, προχωρούμε σε έργα τουριστικών υποδομών ενισχύοντας την ποιότητα ζωής και την προβολή του προορισμού Ερμιονίδα με κάθε δυνατό τρόπο», προσθέτει.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis