home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μαθητές από Ναύπλιο και Πολωνία σε μία παράσταση γεμάτη συναισθήματα (Εικόνες)

Ο μύθος του Προμηθέα αναβίωσε στο θεατράκι της Ακροναυπλίας από μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου και δύο δημοτικών της Πολωνίας
Παράσταση από μαθητές της Ελλάδας και της Πολωνίας (6)

Μεγάλη επιτυχία είχε η θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο μύθος του Προμηθέα», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου από μαθητές δημοτικών σχολείων της Ελλάδας και της Πολωνίας, στο θεατράκι της Ακροναυπλίας, στο Ναύπλιο.

Τα παιδιά έκαναν πολύ καλή δουλειά, συνεργάστηκαν άψογα και μετέφεραν στη σκηνή πολλά συναισθήματα, με την εκφραστικότητα που τα διέκρινε.

Πριν από την παράσταση προηγήθηκε μία συνάντηση στο 4ο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου όπου τα παιδιά από την Πολωνία ξεναγήθηκαν στους χώρους του.

Ο μύθος του Προμηθέα

Σύμφωνα με τον Αττικό μύθο, ο Προμηθέας έκλεψε την φωτιά από τους θεούς και την χάρισε στους ανθρώπους για να δημιουργήσουν πολιτισμό. Όμως, ο Δίας τον τιμώρησε, δένοντας τον σ΄ έναν βράχο, στον Καύκασο και έβαλε έναν αετό να του τρώει το συκώτι.

Ο Προμηθέας, όμως, επειδή ήταν αθάνατος, δεν πέθαινε και το συκώτι του γιατρευόταν. Έτσι, την επόμενη μέρα ο αετός έτρωγε και πάλι το συκώτι του.

Τελικά, ελευθερώθηκε από τον Ηρακλή, ο οποίος έσπασε τις αλυσίδες του Ηφαίστου και σκότωσε το αετό και αυτός για αντάλλαγμα του πρόσφερε τα Χρυσά Μήλα.

Άψογη συνεργασία

Στην παράσταση συμμετείχαν μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου και μαθητές από δύο Δημοτικά σχολεία της Πολωνίας, έχοντας άψογη συνεργασία μεταξύ τους.

Δυστυχώς την εξαιρετική δουλειά των παιδιών από τις δύο χώρες, δεν είχε την τύχη να παρακολουθήσει κάποιος απεσταλμένος από τον Δήμο Ναυπλιέων, καθώς η εκδήλωση έγινε εν τη απουσία εκπροσώπου του.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis