home design 800x400
home design 1170Χ320

Αγροτική Μηχανοκίνητη Πορεία στην Αργολίδα για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

Θα ξεκινήσει στις 09:00 και θα καταλήξει στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας
Τρακτέρ

Αγροτική Μηχανοκίνητη Πορεία θα πραγματοποιηθεί από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο στην Αργολίδα, με αφορμή τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τον παγετό τον Ιανουάριο του 2022. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 09:00, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, και θα καταλήξει στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Οι αγρότες διεκδικούν τη δίκαιη αποζημίωσή τους, μετά τις τελευταίες αποφάσεις του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Λυκουρέντζου για συμψηφισμό του ποσού που έλαβαν με επόμενες αποζημιώσεις. Υπενθυμίζεται πως παρά τα αρχικά πορίσματα του ΕΛΓΑ, οι τελικές εκτιμήσεις έφταναν να είναι χαμηλότερες της προκαταβολής των 300€ ανά στρέμμα που έχουν εισπράξει οι πληττόμενοι παραγωγοί.

Οι αγρότες της Αργολίδας, μετά από ομόφωνη απόφαση στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν στην ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ με όλους τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς του νομού παρόντες, αποφάσισαν την πραγματοποίηση της μηχανοκίνητης πορείας διεκδικώντας

-Να μην παρακρατηθεί από τον ΕΛΓΑ ούτε ένα ευρώ από την προκαταβολή.

-Ο ΕΛΓΑ να πάρει τώρα πίσω τα ντροπιαστικά πορίσματα και να τα επαναφέρει σύμφωνα με την έκθεση της ΔΑΟΚ αλλά και των γεωπόνων του ΕΛΓΑ  που έκαναν την αυτοψία.

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis