home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας στην Αυστραλία για την ονομασία δρόμου σε «Kalamata Place»

Το πρόγραμμα των επαφών του Δημάρχου
Θανάσης Βασιλόπουλος Δήμαρχος Καλαμάτα

Επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Θανάσης Βασιλόπουλος, προσκεκλημένος από Συλλόγους της Ομογένειας με αφορμή την ονομασία οδού σε «Kalamata Place». Ο κ. Βασιλόπουλος θα βρεθεί στην Αυστραλία από τις 20 έως τις 25 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Μελβούρνη και Αδελαΐδα.

Ο κ. Βασιλόπουλος θα συμμετάσχει σε μία σειρά εκδηλώσεων ως ομιλητής, ενώ ακόμα θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με αξιωματούχους των πολιτειών της Βικτώριας και της Νότιας Αυστραλίας, όπως επίσης με εκπροσώπους της Ομογένειας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Βασιλόπουλου

Το πρόγραμμα του κ. Βασιλόπουλου μετά την άφιξή του στην Αυστραλία την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου

11:30: Συνέντευξη στον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό Rhythmos Greek Digital Radio 202,9.

12:00: Συνάντηση με τον Έλληνα Πρόξενο κ. Μανώλη Καλαβελάκη.

13:30: Άφιξη στο κοινοβούλιο της Πολιτείας όπου θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού, Στήβεν Δημόπουλο.

3:30: Επίσημη επίσκεψη στο Ελληνικό Μουσείο.

19:00: Χαιρετισμός του Δημάρχου στην εκδήλωση καλωσορίσματος που διοργανώνουν οι Μεσσήνιοι της Μελβούρνης, με πρωτοβουλία των Συλλόγων «Παπαφλέσσας» και «Κοινωνία Καλαμάτας 23 Μαρτίου».

Σάββατο 22 Οκτωβρίου

11:00: Ομιλία του Δημάρχου Καλαμάτας στο Μνημείο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, που διοργανώνεται από τον Σύλλογο για την Ελληνική Μνήμη.

12:30: Εγκαίνια του «δρόμου της Καλαμάτας» («Καλαμάτα Place») και ομιλία του Δημάρχου Βασιλόπουλου παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Χαρδαλιά, του Προξένου της Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Μανώλη Καλαβελάκη, του Επισκόπου Μελβούρνης, του Προέδρου του «Παπαφλέσσα» κ. Στ. Γκότση και ομογενών της περιοχής Μελβούρνης.

18:00: Ομιλία στο Φεστιβάλ Αντίποδες.

Κυριακής 23 Οκτωβρίου

8:30: Ο Δήμαρχος θα παρακολουθήσει την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Άξιον Εστί, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερασούντος, κ. Ευμενίου.

13:00: Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Μελβούρνης και άφιξη στις 15:20 στην Αδελαΐδα όπου, στις 16:00, ο Δήμαρχος θα έχει συνάντηση με τον Μεσσηνιακό Σύλλογο. Στις 18:45, στο σινεμά Palace Nova Prospect θα απευθύνει χαιρετισμό και θα παρακολουθήσει την θρυλική ταινία «Ζορμπάς».

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος θα επισκεφτεί το Δημαρχείο της αδελφοποιημένης με την Καλαμάτας πόλης του West Torrens όπου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο κ. Michael Coxon και τους Ελληνικούς Συλλόγους της Αδελαΐδας. Εκεί θα απευθύνει χαιρετισμό, θα γίνει ανταλλαγή δώρων και θα παρακαθίσει σε γεύμα.

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει ο Αντιπρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, κ. Παρασκευάς Σωτηρόπουλος.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis