home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΕλλάδα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας αλλοδαπών γυναικών – Απελευθερώθηκαν 2 θύματα

Συνελήφθησαν 9 μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων τα δύο ηγετικά

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία αλλοδαπών γυναικών με σκοπό την οικονομική και σεξουαλική εκμετάλλευσή τους από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Συνελήφθησαν 9 μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων τα δύο ηγετικά, ενώ απελευθερώθηκαν 2 θύματα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, βραδινές ώρες της περασμένης Παρασκευής, με τη συμμετοχή στελεχών της Γενικής Γραμματείας της Interpol και αστυνομικών του αρμόδιου τμήματος καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων της Μολδαβικής Αστυνομίας και με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν 9 μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων τα δύο ηγετικά και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, μαστροπείας, παραβίασης σφραγίδων και των νομοθεσιών για την προστασία από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα 2 άτομα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 7 γυναίκες από οίκους ανοχής, εκ των οποίων οι 2 ταυτοποιήθηκαν ως θύματα εμπορίας ανθρώπων. Σε όλες παρασχέθηκε αρωγή και ψυχολογική υποστήριξη από εξειδικευμένους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους των ανωτέρω φορέων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το κύκλωμα τουλάχιστον από τα τέλη του έτους 2019 προσέγγιζε και στρατολογούσε ευάλωτες γυναίκες από χώρα της ανατολικής Ευρώπης, εκμεταλλευόμενο τη δεινή οικονομική και οικογενειακή τους κατάσταση, ενώ με τη χρήση απατηλών μέσων για εξασφάλιση νόμιμης εργασίας στην χώρα μας, αποσπούσαν τη συναίνεσή τους να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Ακολούθως, οι γυναίκες παραλαμβάνονταν και εγκαθίστανται σε διαμέρισμα, όπου διέμεναν και τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος, τα οποία τις επιτηρούσαν και τις υποχρέωναν να πληρώνουν το υψηλό μηνιαίο μίσθωμα.

Με το πρόσχημα της αποπληρωμής του υπέρογκου χρέους, που όφειλαν οι γυναίκες στα μέλη του κυκλώματος λόγω της μεταφοράς τους στην Ελλάδα, τις υποχρέωναν να απασχοληθούν ως εκδιδόμενες σε τουλάχιστον 6 οίκους ανοχής, παρακρατώντας μεγάλο μέρος των εσόδων από την σεξουαλική τους εκμετάλλευση.

Τέλος, μεγάλο μέρος του οικονομικού οφέλους, που αποκόμιζε το κύκλωμα από την εγκληματική του δράση, το διοχέτευε σε επιχείρηση που διέθετε με σκοπό την ενσωμάτωσή του στην νόμιμη οικονομία.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων που αφορούσαν τη λειτουργία των οίκων ανοχής και της νομιμοποίησης εσόδων από την εγκληματική δραστηριότητα, καταγραφικά μηχανήματα επιτήρησης χώρων οίκων ανοχής, ψηφιακά πειστήρια και μέσα αποθήκευσης, αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς των γυναικών, κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 2.358 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button