home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Εργαστήριο με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη: Συμβιώνοντας με τις Μηχανές»

Υποβολή αιτήσεων για το νέο εργαστήριο του Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδας
Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ναύπλιο

Την υποβολή αιτήσεων για το νέο εργαστήριο με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη: Συμβιώνοντας με τις Μηχανές» ανακοίνωσε το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδας. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται από τις 17 Οκτωβρίου έως τις 17 Νοεμβρίου 2022, ενώ το εργαστήριο θα διεξαχθεί κατά το διήμερο 3 και 4 Δεκεμβρίου 2022.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΣ «το εργαστήριο επιδιώκει να αναδείξει τον ρόλο που διαδραματίζει η Τεχνητή Νοημοσύνη στην καθημερινότητά μας. Η ραγδαία διείσδυση των προηγμένων «έξυπνων» αλγορίθμων επηρεάζει τους τρόπους που εργαζόμαστε, ενημερωνόμαστε, μαθαίνουμε, επικοινωνούμε, και σχετιζόμαστε με τους άλλους, ενώ παράλληλα εγείρει σοβαρά ηθικά ζητήματα και υπαρξιακούς κινδύνους για τη φιλελεύθερη δημοκρατία και την ανθρωπότητα στο σύνολό της. Στο εργαστήριο θα αναστοχαστούμε για τους φόβους και τις ελπίδες μας και θα διερευνηθεί ο αντίκτυπος της Τεχνητής Νοημοσύνης στην σύγχρονη κοινωνία και τις ανθρώπινες αξίες, καθώς και ένα φάσμα από τάσεις και σενάρια για τα πιθανά ψηφιακά μας μέλλοντα».

Συντονιστής του εργαστηρίου θα είναι ο Δρ. Χαράλαμπος Τσέκερης, Κύριος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής.

Για περισσότερες πληροφορίες και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εργαστηρίου «Τεχνητή Νοημοσύνη: Συμβιώνοντας με τις Μηχανές».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis