home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Δικαίωση ανήλικου θύματος ασέλγειας στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου

Ο κατηγορούμενος είχε ασελγήσει σε ανήλικη στην Σπάρτη πριν 6 χρόνια
Πλατεία Δικαστηρίου

Για δεύτερη φορά δικαίωση ανήλικου θύματος το οποίο είχε υποστεί ασέλγεια από φιλικό της οικογένειας άτομο προ εξαετίας στην περιοχή της Σπάρτης. Η υπόθεση αναβίωσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ναυπλίου, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, ενώ ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε εκ νέου σε ποινή καθείρξεως έξι ετών.

Στον πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος είχε κηρυχθεί αθώος, με τον Εισαγγελέα ωστόσο να ασκεί έφεση, που είχε ως αποτέλεσμα την κατ’ αρχάς καταδίκη του κατηγορουμένου στον δεύτερο βαθμό σε ποινή καθείρξεως έξι ετών. Εν συνεχεία η πλευρά της υπεράσπισης άσκησε αναίρεση, η οποία έγινε δεκτή από τον Άρειο Πάγο ακυρώνοντας την καταδικαστική απόφαση. Στην επανάληψη της εφετειακής δίκης, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε εκ νέου σε ποινή καθείρξεως έξι ετών.

Ο δικηγόρος Βασίλης Δελής, συνήγορος της μητέρας του θύματος που παραστάθηκε προς υποστήριξη της κατηγορίας, ερωτώμενος για την υπόθεση, επεσήμανε : «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την έκβαση της δίκης. Πρόκειται για δικαίωση της οικογένειας του θύματος, η οποία παρά την αρχική αθώωση του κατηγορουμένου και την εν γένει καθυστέρηση εξαιτίας των ενδίκων μέσων που προηγήθηκαν, ήρθε για να απαλύνει στο μέτρο του εφικτού, τον πόνο, τόσο του ίδιου του παιδιού, όσο και των οικείων του. Προφανώς και δεν αποκαθίσταται η τραυματικότατη εμπειρία που βίωσε το θύμα. Εν μέσω όμως σωρείας περιστατικών τέτοιου είδους, καθίσταται σαφές πως η δικαιοσύνη εξακολουθεί να διαθέτει ευήκοα ώτα που αποδίδουν τις ανάλογες ευθύνες σε όσους παραβαίνουν το νόμο, πόσω μάλλον όταν θύματα είναι ανυπεράσπιστα παιδιά στην πιο τρυφερή τους ηλικία.»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis