home design 800x400
home design 1170Χ320

Νέα ημερομηνία για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Αργολίδα

Μετά την αναβολή τους λόγω βροχόπτωσης
Τρακτέρ

Στις 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει οι αγροτικοί συνεταιρισμοί Αργολίδας, μετά την αναβολή τους λόγω βροχόπτωσης την Παρασκευή 14 του μήνα. Η κινητοποίηση της 21ης Οκτωβρίου θα ξεκινήσει στις 09:00, με προορισμό τον κόμβο Μαλαχιά.

Η εκκίνηση της κινητοποίησης θα γίνει από τους συνεταιρισμούς, με την προσυγκέντρωση να πραγματοποιείται στην πλατεία Πυργέλας. Καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι αγρότες και να προσέλθουν με κάθε αγροτικό όχημα που διαθέτουν και με ελληνικές σημαίες.

Τη μηχανοκίνητη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποφάσισαν οι συνεταιρισμοί  “ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ” ΑΕΣ, ΕΑΣΑ, Α.Σ. ΚΟΥΡΤΑΚΙΟΥ, Α.Σ. ΗΡΑΣ, Α.Σ. ΠΥΡΓΕΛΑΣ, Α.Σ. ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑΣ, Α.Σ. ΑΤΡΕΑΣ, Α.Σ. ΝΕΑΣ ΤΙΡΥΝΘΑΣ “ΠΗΓΑΣΟΣ”, Α.Σ. ΠΕΡΣΕΑΣ, Α.Σ. ΑΝΥΦΙΟΥ, Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ, Α.Σ. ΣΚΑΦΙΔΑΚΙΟΥ , Α.Σ. ΑΡΓΟΛΙΚΟΥ, Α.Σ. ΛΑΛΟΥΚΑ, Α.Σ. ΗΛΙΟΣ , Α.Σ. ΑΣΙΝΗΣ, Α.Σ. ΗΡΑΙΟΥ και Α.Σ. ΝΕΟΥ ΗΡΑΙΟΥ.

Αφορμή είναι οι χαμηλές αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, με τους αγρότες να απαιτούν:

-Να μην παρακρατηθεί από τον ΕΛΓΑ ούτε ένα ευρώ από την προκαταβολή.

-Ο ΕΛΓΑ να πάρει τώρα πίσω τα ντροπιαστικά πορίσματα και να τα επαναφέρει σύμφωνα με την έκθεση της ΔΑΟΚ αλλά και των γεωπόνων του ΕΛΓΑ  που έκαναν την αυτοψία.

-Να γίνει αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Αποκλείστε το νομο για 48 ώρες να γίνει αισθητή η παρουσία σας σε όλη τη χώρα , ώστε να γίνει παλαικος ξεσηκωμός κατά του θατσερικου νεοφιλελευθερισμου του Μητσοτάκη, τα υπολοιπα τα θεωρώ ασήμαντα… Ιδού η Ρόδος….

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis