home design 800x400
home design 1170Χ320

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο 7ος αυθεντικός Φειδιππίδειος δρόμος

Μία μοναδική διαδρομή 490 χιλιομέτρων
Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την έμπρακτη στήριξή της στη διεξαγωγή του 7ου αυθεντικού Φειδιππίδειου δρόμου δείχνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πρόκειται για μία μοναδική διαδρομή που με αφετηρία την Αθήνα θα φτάσει στη Σπάρτη προτού επιστρέψει και πάλι στην πρωτεύουσα, με συνολικό μήκος 490 χιλιόμετρα.

Το δρώμενο θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 23 Νοεμβρίου 2022. Η διαδρομή θα ακολουθήσει τον ιστορικό αρχαίο δρόμο, από Αθήνα προς Ελευσίνα, Μέγαρα, Αρχαία Κόρινθο και έπειτα προς Άγιο Βασίλειο, Αρχαίες Κλεωνές, και Αρχαία Νεμέα. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει τη διαδρομή προς Μαλανδρένι, Λυρκεία, Καρυά, θα ανηφορήσει στο Αρτεμίσιο, θα κατέβει στη Νεστάνη και θα διασχίσει την Τεγέα, ώστε να μπει στο δρόμο Τρίπολης – Σπάρτης και να φθάσει στο άγαλμα του Λεωνίδα, στο Στάδιο της Σπάρτης. Η επιστροφή θα ακολουθήσει την ακριβώς αντίστροφη πορεία, με τον τερματισμό να σημειώνεται στην Αθήνα.

Ο αγώνας θα τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου η οποία θα αναλάβει την οικονομική ενίσχυσή του, ενώ θα προβεί και στη συντήρηση ενός τμήματος δρόμου του αγώνα, από την Καρυά Αργολίδας μέχρι και τη Νεστάνη Αρκαδίας. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής, κ. Γιώργο Διαμαντή.

Τη διοργάνωση του δρόμου έχουν αναλάβει ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς», σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο. Ο αγώνας στηρίζεται στο τρίπτυχο του ευ αγωνίζεσθαι, της ιστορικής σημασίας διαδρομής του Φειδιππίδη και της ευαισθητοποίησης των περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis