home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Συγκροτήθηκε το Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας Πελοποννήσου

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συγκροτήθηκε 11μελές Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Πελοποννήσου, έπειτα από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Η απόφαση ελήφθη στις 3 Οκτωβρίου 2022 και η θητεία του 11μελούς θα είναι διάρκειας τεσσάρων ετών, με δυνατότητα ανανέωσης μόνο μία φορά.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την αποτελεσματικότερη σχεδίαση της πολιτικής της Περιφέρειας σε θέματα καινοτομίας, έρευνας, και μετέπειτα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το ΠΣΕΚ θα έχει συμβουλευτικό ρόλο τέτοιο ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη σύνδεση της περιφερειακής με την εθνική πολιτική για έρευνα και καινοτομία, αλλά και η ανάπτυξη δράσεων σε όλη την Περιφέρεια.

Πρόκειται για ένα νέο θεσμό, όργανο υποστήριξης αναπτυξιακών δράσεων και υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας. Το ΠΣΕΚ αποτελείται από 11 μέλη, 6 εκ των οποίων είναι καθηγητές ΑΕΙ ή ερευνητές κέντρων που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Τα υπόλοιπα 5 μέλη προέρχονται από επαγγελματικά επιμελητήρια και επιστημονικούς συλλόγους, τους πολιτιστικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής. Όλοι τους είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος και έχουν εμπειρία σε θέματα ΕΤΑΚ.

Τα μέλη του ΠΣΕΚ Πελοποννήσου είναι οι:

Γεώργιος Λέπουρας (Μέλος ΔΕΠ/Ερευνητής), Ιωάννης Καπόλος (Μέλος ΔΕΠ/Ερευνητής), Εμμανουήλ Γουάλλες (Μέλος ΔΕΠ/Ερευνητής), Κώστας Βασιλάκης (Μέλος ΔΕΠ/Ερευνητής), Χαράλαμπος Μπιλίνης (Μέλος ΔΕΠ/Ερευνητής), Κωνσταντίνος Βοργιάς (Μέλος ΔΕΠ/Ερευνητής), Χρήστος Μάρκου (Μέλος ΔΕΠ/Ερευνητής /διευθυντής Ινστιτούτου Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής “Δημόκριτος”), Δημήτριος Σαρρής (εκπαιδευτικός /Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας), Κωνσταντίνος Μαρινάκος (πρόεδρος στον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου), Αθανάσιος Σπηλιώτης (ερευνητής στον “Δημόκριτο”) και Βασιλική Τζαβέλλα (αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου).

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis