home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Α.Πουλάς: Η ψυχική υγεία ο μεγάλος ασθενής και στην Αργολίδα

Καμία ενίσχυση στις δομές για την ψυχική υγεία τα τελευταία χρόνια
Πουλάς ομιλία συνέδριο ΠΑΣΟΚ Λάρισα

Με αφορμή τη 10η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης των δομών ψυχικής υγείας, ώστε να έχουν την περίθαλψη που χρειάζονται όλοι οι πολίτες. Με έναν στους 10 παγκοσμίως να υποφέρει από ψυχικές ασθένειες, γίνεται εύκολα κατανοητό πως οι δομές ψυχικής υγείας δεν αποτελούν πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα.

Η οικονομική και υγειονομική κρίση έχουν επιδεινώσει τα φαινόμενα διαταραχών, με τα περιστατικά εμφάνισης ψυχικών ασθενειών να αυξάνονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, δεν υπάρχει αντίστοιχη αύξηση στην παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών. Όπως αναφέρει ο κ. Πουλάς «ο αριθμός των δομών ψυχικής υγείας στη χώρα μας μένει στάσιμος την τελευταία διετία και οι υπάρχουσες δομές υπολειτουργούν σε αρκετές περιπτώσεις. Όπως η Ψυχιατρική Κλινική της Νοσοκομειακής Μονάδας του Άργους η οποία παραμένει κλειστή εδώ και 3 μήνες. Παρόλο που διαθέτει σύγχρονη κτιριακή υποδομή και  είναι στελεχωμένη με 2 ιατρούς ειδικότητας ψυχιάτρου, και επαρκή αριθμό νοσηλευτών αντίστοιχης ειδικότητας υπολειτουργεί, παρέχοντας τις υπηρεσίες της επιλεκτικά και δεν  εξυπηρετεί τους πολίτες του Νομού μας».

Η έλλειψη δομών ταλαιπωρεί τους πολίτες του νομού Αργολίδας, καθώς άλλοι αναγκάζονται να μεταφέρονται σε άλλους, όμορους νομούς, ενώ άλλοι καταφεύγουν ακόμα και στον ιδιωτικά τομέα, επιβαρυνόμενοι με μεγάλα χρηματικά ποσά. Στόχος πρέπει κατά τον κο. Πουλά να είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ, ώστε οι πολίτες να απευθύνονται στο δημόσιο σύστημα υγείας και να μην καταφεύγουν σε ιδιώτες και ΜΚΟ που έχουν υποκαταστήσει την κρατική μέριμνα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis