home design 800x400

Πλεύρης: Διαγραφή προστίμων για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 που εμβολιάστηκαν (video)

Επανεξετάζεται το ζήτημα των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Τη διαγραφή των προστίμων για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών που εμβολιάστηκαν ανακοίνωσε η Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός τόνισε πως η επιβολή προστίμου «δεν ήταν εισπρακτικό μέτρο, ο στόχος ήταν να διαγραφεί το πρόστιμο».

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις περί του θέματος. Όσον αφορά μάλιστα εκείνους που προχώρησαν στην πληρωμή του προστίμου και στη συνέχεια εμβολιάστηκαν, ο Υπουργός τόνισε ότι θα ληφθεί μέριμνα για την περίπτωσή τους.

Στο τραπέζι η επανεξέταση της απόφασης για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Άμεσα σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού θα υπάρξει επανεξέταση για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που βρίσκονται εκτός ΕΣΥ. Ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως κατά την προσωπική του πεποίθηση οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην επιστήμη δεν έχουν θέση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Ακόμα, υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα συνταγματικό μέτρο που καθορίζεται βάσει της πορείας της πανδημίας, συνεπώς μόνο βάσει αυτής μπορεί να εκτιμηθεί η επιστροφή τους ή όχι στο ΕΣΥ.

Ο κ. Πλεύρης επεσήμανε πως σε περίπτωση λήψης απόφασης για επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ, δεν θα πρέπει να υπάρχει σύνδεση της επιστροφής με τυχόν κενά του συστήματος υγείας. Χαρακτηριστικά δήλωσε πως «στα 127 νοσοκομεία και στα 310 κέντρα υγείας της χώρας μόνο 200 γιατροί τέθηκαν σε αναστολή, οι περισσότεροι ήταν διοικητικοί», ενώ η κάλυψη των όποιων κενών πραγματοποιήθηκε με την επιστράτευση επιπλέον 1.000 ατόμων.

Σχόλια

Exit mobile version