home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλαμάτα: Συνελήφθη 37χρονος για διακίνηση ναρκωτικών – Με συνθηματικά οι συνομιλίες του με αγοραστές

Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν 119 γραμμάρια κοκαΐνης
Ναρκωτικά Μεσσηνία

Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας το πρωί της Τετάρτης, 5 Οκτωβρίου 2022 έπειτα πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα. Σε βάρος του 37χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για ναρκωτικά και παράβαση της νομοθεσίας αλλοδαπών, καθώς παρέμενε παράνομα στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Αστυνομικές Αρχές τους τελευταίους μήνες, ο 37χρονος διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη σε περιοχές της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας, τουλάχιστον κατά τους τελευταίους οκτώ μήνες. Μάλιστα, ο συλληφθείς χρησιμοποιούσε τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες με τα πραγματικά του στοιχεία, αλλά με στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωποι»-ghost persons), έτσι ώστε να συγκαλύπτει τις παράνομες δράσεις του και να αποπροσανατολίζει τις Αρχές. Για να το επιτύχει είχε αναπτύξει και έναν προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης με συνθηματικές φράσεις για τις συνομιλίες του με τους αγοραστές. Υπολογίζεται ότι από την εγκληματική του δράση είχε αποκομίσει τουλάχιστον 90.000€.

Ναρκωτικά Μεσσηνία 1

Η έρευνα που έγινε σε σπίτι του 37χρονου οδήγησε στον εντοπισμό και την κατάσχεση των εξής:

-ποσότητας κάνναβης, συνολικού βάρους -3.907,5- γραμμαρίων,

-ποσότητας κοκαΐνης, συνολικού βάρους -119,8- γραμμαρίων,

-μικροποσότητας κατεργασμένης κάνναβης,

-μίας ζυγαριάς ακριβείας,

-δύο κινητών τηλεφώνων,

-του χρηματικού ποσού των 5.960€, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και

-ενός οχήματος και μίας δίκυκλης μοτοσικλέτας, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ακόμα, ακολούθησε έρευνα σε άλλο σπίτι του 37χρονου, όπου και συνελήφθη 34χρονο συγγενικό του πρόσωπο, γιατί εντός του υπνοδωματίου του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 10,5 γραμμαρίων. Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας Ασφαλείας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis