home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζFirst Featured

Θρίλερ στα Κύθηρα: Ναυάγιο ιστιοφόρου με 100 μετανάστες – Αναφορές για νεκρούς

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων στο σκάφος, το οποίο προσέκρουσε σε βράχια και διαλύθηκε.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο λιμάνι του Διακοφτίου στα Κύθηρα για τον εντοπισμό περίπου 100 μεταναστών που επέβαιναν σε σκάφος. Πρόκειται για ιστιοφόρο το οποίο προσέκρουσε σε βράχια και διαλύθηκε.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο kythera.news, υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον 3 νεκρούς μετανάστες αλλά και για 15 εγκλωβισμένους στη βραχώδη ακτή, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο τραγικός απολογισμός από το ναυάγιο θα αυξηθεί.

Ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν τις έρευνες

Τα άτομα βρίσκονται όλα στη θάλασσα και προσπαθούν να σωθούν με κάθε τρόπο, ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο.

Τις προσπάθειες των αρχών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

Την έρευνα συντονίζει το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (EKΣEΔ).

Πού έγινε το ναυάγιο

Σύμφωνα με το kythera.news, το ναυάγιο έγινε ένα ναυτικό μίλι ανατολικά από τη γέφυρα των Μακρυκυθήρων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρχαν άτομα στη θάλασσα που φώναζαν για βοήθεια.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή διακρίνονται τρία πτώματα στη θάλασσα. Επίσης, έως 15 άτομα φαίνεται να είναι εγκλωβισμένα στην βραχώδη ακτή.

Στο σημείο έσπευσαν το Λιμενικό και το επιβατηγό της γραμμής «Aqua Jewel», ενώ έχει κινητοποιηθεί ελικόπτερο του Λιμενικού. Πολίτες επίσης σπεύδουν να βοηθήσουν, όπως και η Πολιτική Προστασία.

Θερμή παράκληση υπάρχει από την Ομάδας Αλληλεγγύης Κυθήρων να προωθηθούν με κάθε τρόπο στο Διακόφτι κουβέρτες για τους ναυαγούς.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button