home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σενάρια μείωσης ωραρίου καταστημάτων για εξοικονόμηση ενέργειας

Αντιδράσεις από μεγάλες επιχειρήσεις
closed πινακίδα κλειστό

Με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας φαίνεται πως έχουν αναπτυχθεί σχέδια για μείωση του ωραρίου των καταστημάτων κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες θέλουν να μειώνονται οι ώρες λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων κατά τις απογευματινές ώρες, κάτι που δεν φαίνεται να υποδέχεται με καλή διάθεση το σύνολο των επιχειρήσεων.

Το σχέδιο αναμένεται να συζητηθεί από τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, σε συνάντηση που θα πραγματοποιήσει σήμερα, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου με φορείς της αγοράς, και ιδιαίτερα με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ και των μεγάλων πολυκαταστημάτων που φαίνεται ότι δεν βλέπουν με καλό μάτι μία τέτοια κίνηση. Η τελική απόφαση σχετικά με το ωράριο αναμένεται να ληφθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Πρέπει να υπογραμμιστεί πως το σχέδιο αυτό δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία στον εμπορικό κόσμο, αφού σχετική πρόταση είχε υποβάλλει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ώστε να μειωθεί το ωράριο κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες λόγω της ενεργειακής κρίσης. Τη στήριξη του μέτρου φαίνεται πως θα αποφασίσει και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, υπό προϋποθέσεις, ώστε να μην υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμός.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis