home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Live σύνδεση με ωκεανογραφική αποστολή του National Geographic στον Ειρηνικό Ωκεανό

Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε τηλεδιάσκεψη με τον Έλληνα εξερευνητή Δρ. Θοδωρή Αναγνωστόπουλο
microplast1

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, μαθητές/τριες του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε τηλεδιάσκεψη με τον Έλληνα εξερευνητή Δρ. Θοδωρή Αναγνωστόπουλο, ο οποίος συμμετέχει στην ωκεανογραφική αποστολή του National Geographic και του Ocean Exploration Trust στον Ειρηνικό Ωκεανό με τίτλο: «Από την Ακτή ως την Άβυσσο: Εξερευνώντας την υδρόβια κληρονομιά και την ρύπανση από μικροπλαστικά στα κύρια νησιά της Χαβάης».

Η ενημερωτική παρουσίαση, που έγινε σε ζωντανή σύνδεση, εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της βιωματικής μάθησης.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε μέσα από το εξερευνητικό πλοίο Nautilus και αφορούσε στο θέμα της ρύπανσης των ωκεανών από τα μικροπλαστικά, το οποίο αποτελεί μία από τις θεματικές ενότητες της αποστολής.

Οι μαθητές/τριες την παρακολούθησαν διαδικτυακά στο πλαίσιο του μαθήματος της Χημείας Β΄ Λυκείου με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς τα μικροπλαστικά και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία μας είναι αντικείμενο του μαθήματος τους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis