home design 800x400

Άργος: Τι απάντησε ο Ανδριανός στα αιτήματα των συνταξιούχων

Συνάντηση του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους – Μυκηνών με τον βουλευτή Αργολίδας

Σήμερα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, μετά από αίτημα του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους – Μυκηνών, έγινε συνάντηση του Διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου μας με τον Bουλευτή Αργολίδας της ΝΔ Γιάννη Ανδριανό, στο γραφείο του στο Άργος. H συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο, φιλόξενο, ευχάριστο, φιλικό και συναινετικό κλίμα.

Από την πλευρά του Διοικητικού Συμβουλίου τέθηκαν όλα τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν τους συνταξιούχους με βάση το υπόμνημα που είχε αποστείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία  Πολιτικών Συνταξιούχων στον κ. Πρωθυπουργό και αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και τις εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.). 

Ο κ. Ανδριανός κατανόησε τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων και δεσμεύτηκε να αναλάβει κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες και επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς για να υλοποιηθεί  ό,τι προβλέπεται από τους νόμους (απόδοση στις Ομοσπονδίες των Συνταξιούχων της προαιρετικής εισφοράς των 0,20 ευρώ για τα έτη 2018, 2019, 2020, 2021 και 2022) και για την εφαρμογή των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων ανωτάτων δικαστηρίων (για τα παρανόμως παρακρατηθέντα σύμφωνα με απόφαση του Σ.τ.Ε το 11μηνο Ιουνίου 2015 Μαΐου 2016).

Συμφώνησε ότι οι εξαγγελθείσες παροχές δεν καλύπτουν πλήρως τις εισοδηματικές απώλειες των συνταξιούχων και θα προσπαθήσει μέσα στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, οι συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά να έχουν τις κατά το δυνατόν μικρότερες απώλειες και οι λοιποί που δεν έχουν προσωπική διαφορά να δουν ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις τους. Επίσης  θα συζητήσει με τον  κ. Τσακλόγλου την υπουργική απόφαση που περικόπτει τις συντάξεις χηρείας στους επιζώντες συνταξιούχους συζύγους, προς την κατεύθυνση βελτιωτικών ρυθμίσεων.

Υποστήριξε ότι υπάρχει βελτίωση στο χρόνο απονομής των συντάξεων και παραδέχτηκε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στις περιπτώσεις συνταξιούχων με διαδοχική ασφάλιση. Γίνονται καθημερινά άλματα για την ψηφιοποίηση των ασφαλισμένων και όχι μόνο, και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά και θα γίνουν θεαματικές βελτιώσεις.  

Η φορολόγηση των συνταξιούχων παραδέχτηκε ότι είναι υψηλή, ειδικά δε όταν πρόκειται για φορολόγηση αναδρομικών από καθυστερήσεις απονομής συντάξεων και υποβολή τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων.

Διάσταση απόψεων υπήρξε στο νέο σύστημα (κεφαλοποιητικό) υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, καθ΄ ότι ο κ. Ανδριανός στηρίζει στην κυβερνητική θέση, σε αντίθεση με τους συνταξιούχους οι οποίοι είναι υπέρ του παλιού (αναδιανεμητικού) συστήματος.

Σχόλια

Exit mobile version