home design 800x400
home design 1170Χ320

ΠΑΣΟΚ Αργολίδας: Προτάσεις για ζητήματα στην Παιδεία

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής παραθέτει τις προτάσεις του κόμματος για την Παιδεία:
Συνεδρίασε το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής παραθέτει τις προτάσεις του κόμματος για την Παιδεία:

«Στη δίνη της πολιτικοοικονομικής κρίσης και στις επιλογές αποδόμησης έχει βρεθεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Η μη ύπαρξη οργανωμένου κοινωνικού διαλόγου για την παιδεία έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον απαξίωσης για τους εκπαιδευτικούς και μια σταδιακή διάλυση της δημόσιας παιδείας. Η εγκατάλειψη που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί από την πολιτεία όχι μόνο υπονομεύει τον παιδαγωγικό και επιστημονικό τους ρόλο, αλλά δημιουργεί γι’ αυτούς ένα εχθρικό περιβάλλον.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, χιλιάδες εκπαιδευτικοί που κλήθηκαν να υπηρετήσουν σε απομακρυσμένες ή τουριστικές περιοχές, αντιμετώπισαν προβλήματα στέγασης, είτε διότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα σπίτια, είτε διότι τα ενοίκια ήταν απλησίαστα για τον μισθό ενός αναπληρωτή ή νεοδιόριστου εκπαιδευτικού, με ορισμένους να σκέφτονται ακόμα και την παραίτηση.Το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν παρθεί μέτραείναι άξιο προβληματισμού για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα προβλήματα της πολιτείας.

Επιπλέον, η πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση της Ν.Δ.,για τη στελέχωση των σχολείων, οδηγεί σε όξυνση των ανισοτήτων στην εκπαίδευση δημιουργώντας σχολεία πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

Και ο κατάλογος είναι μακρύς. Η εκπόνηση μιας πολιτικής για το ζήτημα της εκπαιδευτικής λειτουργίας σε απομακρυσμένες περιοχές δεν μπορεί να συγκροτείται ως πρόταση κλεισίματος των σχολείων και διακοπή της εκπαιδευτικής λειτουργίας ή μετασχηματισμού της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε μια εξ αποστάσεως διεργασία, που θα αποστεώνει την εκπαιδευτική λειτουργία.

Η δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, προτείνει για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης ή από άλλα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Φορείς που θα διαχειριστούντη διανομή ανακατασκευασμένων και ενεργειακά αναβαθμισμένων κτηρίων.

Ακόμα, προτείνεται η παροχή κινήτρων για την παραμονή των εκπαιδευτικών σε τουριστικές και νησιωτικές αλλά και σε παραμεθόριες και ακριτικές περιοχές όπως, αυξημένα επιδόματα παραμεθορίων περιοχών, επίδομα ενοικίου για όσους διαμένουν μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους, επιδότηση εισιτηρίων για τις μετακινήσεις τους από και προς τη μόνιμη κατοικία τους.

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να μάχεται για τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος, για μια εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς, για όλους τους πολίτες».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis