home design 800x400
home design 1170Χ320

Τριήμερο αφιερωμένο στον Πέτρο Θέμελη σε Καλαμάτα και Αρχαία Μεσσήνη

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου η 15η Γενική Συνέλευση Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»
15η Γενική Συνέλευση Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» (11)

Τριήμερο τιμής, αφιερωμένο στον σπουδαίο Έλληνα αρχαιολόγο και Διευθυντή του Προγράμματος Ανασκαφής και Αναστήλωσης της Αρχαίας Μεσσήνης και Αντιπρόεδρο του «Διαζώματος» Πέτρο Θέμελη πραγματοποιήθηκε σε Καλαμάτα και Αρχαία Μεσσήνη, 30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου.

Η 15η Γενική Συνέλευση Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» ξεκίνησε την Παρασκευή το απόγευμα με τα εγκαίνια της έκθεσης “ΑΕΝΑΩΣ”, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με φωτογραφικό υλικό από το πολυετές ταξίδι του καθηγητή Πέτρου Θέμελη για την ανάδειξη και προστασία της Αρχαίας Μεσσήνης, καθώς και με την απονομή του Βραβείου «Πολυτίμης και Θεοδώρας Ανδριοπούλου» για τον καλύτερο εθελοντή του έτους 2022, στον Σωτήρη Φωτέα, δικηγόρο, γιο του πρώτου αιρετού Νομάρχη της Μεσσηνίας αείμνηστου Παναγιώτη Φωτέα, για την αφιλοκερδή προσφορά των νομικών υπηρεσιών του στο ολιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας. Η βραδιά έκλεισε με χορευτικό δρώμενο από τη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου

Το Σάββατο το πρωί στο πλαίσιο των εργασιών της Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε ομιλία του Πέτρου Θέμελη με θέμα “Το πνευματικό και βιωματικό μου ταξίδι στην Αρχαία Μεσσήνη”.

Ο Πρόεδρος του «Διαζώματος» πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας και Υπουργός Πολιτισμού Σταύρος Μπένος παρουσίασε συνοπτικά το εντυπωσιακό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

15η Γενική Συνέλευση Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» (7)

Το βράδυ του Σαββάτου ήταν μαγικό. Στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, παρουσιάστηκαν πρωτότυπα έργα-αφιερώματα στον Πέτρο Θέμελη: «Η στοά των αγαλμάτων. Μια καντάτα για την Αρχαία Μεσσήνη», του Γιώργου Κουρουπού και της Ιουλίτας Ηλιοπούλου, καθώς και τέσσερα συμφωνικά τραγούδια για σοπράνο, χορωδία και συμφωνική ορχήστρα του Στάθη Γυφτάκη σε κείμενα Λίλλυς Τριαντάρη, με σολίστ τη σοπράνο Κατερίνα Παλαιολόγου.

Αυλαία την Κυριακή

Το πρόγραμμα της Γενικής Συνέλευσης ολοκληρώθηκε την Κυριακή, με ξενάγηση στην Αρχαία Μεσσήνη από τον Καθηγητή, που αφιέρωσε τη ζωή στο μεγαλύτερο ανασκαφικό και αναστηλωτικό έργο της Ελλάδος, Πέτρο Θέμελη.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας ήταν εκεί κατόπιν προσωπικής πρόσκλησης της Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης , ιστορικού και κριτικού τέχνης, επιμελήτρια εκθέσεων και Αντιπρόεδρο του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης κ. Ίριδας Κρητικού στην Α. Πρ/νη κ. Φωτεινή Στυλιανού.

15η Γενική Συνέλευση Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» (6)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis