Home design
home design

Μονεμβασιά: Συνεχίζονται τα έργα για το μουσείο «Γιάννης Ρίτσος»

Δωρεά προσωπικά του αντικείμενα από την κόρη του Έρη
Ρίτσος Γιάννης Μονεμβασιά

Συνεχίζονται οι εργασίες για τη δημιουργία του μουσείο «Γιάννης Ρίτσος» στη Μονεμβασιά Λακωνίας. Μετά την αγορά της οικίας του ποιητή από το Δήμο Μονεμβασιάς αναμένεται να ακολουθήσει σύντομα η διενέργεια διαγωνισμού για τη μελέτη και την κατασκευή του μουσείου, με χρηματοδότηση 240.000€ από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ο Δήμος Μονεμβασιάς έχει ήδη προχωρήσει σε εργασίες καθαρισμού του οικοπέδου που βρίσκεται πίσω από την οικία του Ρίτσου στην καστροπολιτεία, ώστε εκεί να ανεγερθεί βοηθητικό κτίριο για τις ανάγκες του μουσείου.

Στο μουσείο θα υπάρχουν όλα τα έπιπλα, οι πίνακες και οι φωτογραφίες που υπήρχαν αρχικά μέσα, μετά από τη γενναιόδωρη δωρεά αυτών από την κόρη του ποιητή, Έρη Ρίτσου. Πρόκειται για έπιπλα μεγάλης αξίας, με πολλά από αυτά να είναι αντίκες, ενώ και οι πίνακες αποτελούν έργα μεγάλων ζωγράφων.

Οι εργασίες συνεχίζονται εντατικά, ώστε το μουσείο να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να το επισκέπτονται και να τιμούν τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα ποιητή και αγωνιστή.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis