home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Με παράπονα η επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στην Αργολίδα

Ανοικτή επιστολή στέλνει η ΟΕΒΕ Αργολίδας προς το κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που επισκέπτεται σήμερα το νομό.

Κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου στην Αργολίδα, στα πλαίσια προγραμματισμένης επίσκεψης στους δήμους Ναυπλιέων, Άργους – Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας. Ωστόσο δεν λείπουν τα παράπονα από φορείς, με τους οποίους δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συνάντηση.

Σε αυτό συμμετέχουν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης από κοινού με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο, τον γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τον γενικό γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη και τον γενικό γραμματέα Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου.

Τα αιτήματα και το παράπονο της ΟΕΒΕ Αργολίδας

Ανοικτή επιστολή στέλνει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕ) Αργολίδας προς το κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα 3/10 την Αργολίδα (με κοινοποίηση προς τον βουλευτή Γιάννη Ανδριανό και τη ΔΕΕΠ Αργολίδας).

Ο λόγος της επιστολής είναι η έλλειψη προγραμματισμού για συνάντηση με θεσμικά όργανα του νομού όπως το Επιμελητήριο Αργολίδας, την ΟΕΒΕ Αργολίδας και πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα.

Στην επιστολή αναφέρονται τα αιτήματα των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων εξαιτίας των αυξημένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Η επιστολή

Ακολουθεί η επιστολή της ΟΕΒΕ Αργολίδας:

«Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας  σας καλωσορίζει στον Νομό Αργολίδας. Κατά την επίσκεψη σας στον  Νομό  Αργολίδας και παρακολουθώντας  το πρόγραμμα σας βλέπουμε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με θεσμικά όργανα του νομού όπως  το Επιμελητήριο Αργολίδας, την ΟΕΒΕ Αργολίδας και  πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά  όργανα  που αποτελούν την παραγωγικό οικονομικό ιστό  του νομού.

Καθώς δεν έχουμε την ευκαιρία για κατ ιδίαν συνάντηση ώστε να μιλήσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Επαγγελματίες Βιοτέχνες Έμποροι Αργολίδας σας τα καταθέτουμε εγγράφως.

Η οικονομική κρίση των  προηγούμενων ετών, τα δυο lockdown των δυο  περασμένων χρόνων, το έντονο κύμα ανατιμήσεων  σε βασικά αγαθά,  ενέργεια  και στα καύσιμα δοκιμάζει για ακόμα μια φορά τις αντοχές των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Οι  αυξήσεις σε καύσιμα, λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αέριου   δημιουργούν τρομακτικές πιέσεις στις τιμές των βασικών  καταναλωτικών  αγαθών, στα έξοδα λειτουργίας των επιχειρήσεων αλλά και στο κόστος μετακίνησης ανθρώπων  και προϊόντων που εντείνουν ακόμα περισσότερο της επιπτώσεις της ακρίβειας.

Προκειμένου να αποφύγουμε γενικευμένα λουκέτα, πτωχευμένα νοικοκυριά  αλλά και μια νέα γενιά οφειλετών που ήδη έχουν  δημιουργηθεί  είναι απαραίτητο και άμεσης ανάγκης να ληφθούν μέτρα για την διαχείριση και την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων του πληθωρισμού που πλήττει τη χώρα μας.

Σας παραθέτουμε μερικά από αυτά:

  • Μείωση του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις  τους αγρότες και τα νοικοκυριά.
  • Μείωση ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και το πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Μείωση ΦΠΑ σε όλα τα αγαθά πρώτης ανάγκης
  • Μείωση φορολογικών συντελεστών
  • Ένταξη στο αφορολόγητο
  • Άμεση στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών
  • Παράταση  αποπληρωμής των λογαριασμών   που αφορούν το διάστημα  της ενεργειακής κρίσης
  • Ευέλικτο εξωδικαστικό μηχανισμό
  • Όλες οι όφειλες σε 240 δόσεις
  • Κατάργηση πτωχευτικού νόμου
  • Προστασία πρώτης κατοικίας και επιχειρήσεων

Εν ολίγοις σας αναφέρουμε  μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Περιμένουμε για τις δικές σας ενέργειες».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button