home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΕλλάδα

Χιλιάδες παραβάσεις στους δρόμους – Δεν τηρούνται βασικοί κανόνες ασφάλειας από τους οδηγούς

1.319 παραβάσεις σημειώθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τροχονομικοί έλεγχοι διεξήχθησαν από τις 25 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2022 σε όλη την ελληνική επικράτεια. Στο σύνολό τους πραγματοποιήθηκαν 107.755 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων, ενώ βεβαιώθηκαν 23. 506 παραβάσεις. Από αυτές οι 1.319 σημειώθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Είναι χαρακτηριστικό πως το 70% των παραβάσεων αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και παράνομη στάθμευση. Με τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα να αποτελούν θλιβερή καθημερινότητα για τη χώρα μας, μόνο ανησυχία γεννά το γεγονός ότι δεν τηρούνται βασικοί κανόνες ασφάλειας από τους οδηγούς.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως από τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν οι 5.650 ήταν για υπερβολική ταχύτητα, οι 1.191 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, οι 851 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι 458 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης, οι 243 για παραβίαση σηματοδότη, ενώ υπήρξαν και 32 περιπτώσεις όπου δεν χρησιμοποιούνταν τα παιδικά καθίσματα.

Οι τροχονομικοί έλεγχοι και οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν, με σκοπό τη διασφάλιση ασφαλέστερων συνθηκών μετακίνησης για όλους τους οδηγούς.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button