Home design
home design

«Θα σε κάνω ξεφτίλα με τις φωτογραφίες σου» – Εφιάλτης στην Πάτρα

«Μου έφτιαχναν διάφορα προφίλ στο Tinder», λέει θύμα revenge porn – Πού εστιάζουν οι έρευνες των αστυνομικών
Τηλέφωνο

Τον εφιάλτη έζησε μια νεαρή κοπέλα στην Πάτρα όταν οι προσωπικές φωτογραφίες που είχε εμπιστευτεί στον πρώην σύντροφό της άρχισαν να διακινούνται από κινητό τηλέφωνο σε κινητό τηλέφωνο. Το μαρτύριο της νεαρής κοπέλας δεν τελείωσε εκεί όμως, αφού άγνωστοι της δημιούργησαν μέχρι και ψεύτικο προφίλ στο Tinder, ανεβάζοντας εκεί το ροζ υλικό. Όλα ξεκίνησαν όταν η νεαρή κοπέλα από την Πάτρα αποφάσισε να δώσει τέλος στην τότε σχέση της με εκείνον να την εκδικείται με revenge porn. «Δεν ήμασταν πάρα πολύ καιρό, αλλά ήμουν και μικρή. Ήμουν 19 χρονών, με αποτέλεσμα να μην είχα το μυαλό που έχω τώρα», ανέφερε η νεαρή στο Mega.

«Μου έστελναν μηνύματα από άκυρα προφίλ, μου έφτιαχναν διάφορα προφίλ στο Tinder. Είναι μια εφαρμογή – αν τη γνωρίζετε – γνωριμιών. Και μου έστελναν στο Facebook ότι μιλάμε και χάθηκες», δήλωσε το θύμα εκδικητικής πορνογραφίας. Αλλά δεν έμειναν μόνο εκεί. Τα δεκάδες μηνύματα αγνώστων διαδέχτηκαν οι απειλές πως αν δεν έστελνε κι άλλο ροζ υλικό θα τη διαπόμπευαν στην κλειστή κοινωνία της Πάτρας.

«Μου έστελναν κι άλλοι ότι “αν δεν μου στείλεις κι άλλες, θα σε κάνω ξεφτίλα με τις φωτογραφίες σου. Θα τις στείλω παντού”. Μετά που τσακωθήκαμε και μετά από λίγο διάστημα τελείωσε έγινε χαμός στην Πάτρα. Ίσως έφταιγε το γεγονός ότι με ήξεραν και αρκετά άτομα. Το έμαθαν αρκετοί, το έμαθαν οι δικοί μου, το έμαθαν οι θείες μου. Ήμουν πολύ άσχημα εκείνη την περίοδο, πραγματικά μέχρι και στη δουλειά μου είχε γίνει ένα παρόμοιο σκηνικό με έναν πελάτη που την έδειξε σε φίλους του μπροστά», είπε η 22χρονη.

Πώς δρούσαν οι επιτήδειοι

Οι επιτήδειοι «ψάρευαν» κορίτσια και στη συνέχεια τις εκβίαζαν μέσα από ψεύτικα προφίλ.

Ενδεικτική είναι η παρακάτω συνομιλία:

  • Στείλε ό,τι λέω. Πιστεύω δεν θες να βγουν παραέξω.
  • Όχι, δεν θέλω.
  • Στείλε να σε δω και δεν θα τη δείξω σε φίλους
  • Πωω αγόρι μου πας καλά; Ξεκόλλα γιατί θα φωνάξω την Αστυνομία.
  • Ok. Εφόσον δεν στέλνεις, ανεβάζω κι αυτά που έχεις στείλει ήδη. Εφόσον δεν στέλνεις, ciao. Εσύ το θέλεις, άρα θα γίνεις ρόμπα.
  • Όχι αγόρι μου, περίμενε την αστυνομία εσύ. Απλά να ξέρεις ότι θα πάω με τους δικούς μου στην Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Και ψεύτικο να είναι το προφίλ σου, θα σε βρουν.
  • Και εσύ περίμενε το ρεζίλεμα σε όλους. Bye-bye.

«Πήγα και στην αστυνομία και δεν κατάφερα τίποτα πραγματικά, με αποτέλεσμα να το διαχειριστώ μόνη μου. Με βοήθησαν και οι δικοί μου προφανώς», δήλωσε το θύμα revenge porn. Σήμερα οι αστυνομικές Αρχές έχουν στα χέρια τους το επίμαχο υλικό των εκατοντάδων αρχείων από 141 γυναίκες, που θα οδηγήσει στα ίχνη των δραστών. Τα θύματα βγαίνουν στην αντεπίθεση και τις επόμενες μέρες θα κάνουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. «Δεν θέλω να συμβεί σε καμία κοπέλα, γι’ αυτό και θα πάμε πολλές κοπέλες στην αστυνομία, μιας και έχουμε αποδεικτικά στοιχεία αυτή τη φορά». Μεταξύ των θυμάτων του κυκλώματος είναι και κόρη γνωστού πολιτικού της Πάτρας. Ανάμεσα στους 141 φακέλους υπάρχουν γυμνές φωτογραφίες της, ενώ σε κάποιες από αυτές διακρίνεται και το πρόσωπό της.

Δύο γυναίκες ερευνώνται για το κύκλωμα revenge porn

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι Αρχές εξετάζουν τρία πρόσωπα τα οποία φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Μάλιστα, δύο από αυτά φαίνεται να είναι γυναίκες. Οι τρεις εμπλεκόμενοι είναι κάτοικοι Αθηνών, με τις δύο γυναίκες να μένουν σε Νέα Σμύρνη και Καλλιθέα.

Μέχρι στιγμής, η γυναίκα που μένει στη Νέα Σμύρνη έχει κληθεί για έγγραφες εξηγήσεις. Είναι περίπου 50 ετών και εργάζεται σε οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο νομικός εκπρόσωπός της δηλώνει ότι η ίδια δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα και δίνει δύο εκδοχές, λέγοντας ότι είτε ευθύνονται συγγενικά της πρόσωπα που είχαν πρόσβαση στο σπίτι της και στο διαδίκτυο ή κάποιος να έχει κλέψει τον κωδικό του Wi-Fi. Οι Αρχές ερευνούν και νέες καταγγελίες εμπλουτίζοντας τον φάκελο, πριν καλέσουν σε κατάθεση και τα υπόλοιπα δύο πρόσωπα.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis