Home design

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Έφυγε στα 85 του χρόνια

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Στα 85 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Σταμάτης Κόκοτας. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δίνοντας γενναία μάχη με τον καρκίνο. Ωστόσο, η ραγδαία επιδείνωση της υγείας του αποδείχθηκε μοιραία, με τον τραγουδιστή να αφήνει την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της 1ης Οκτωβρίου, στο Ασκληπιείο της Βούλας όπου νοσηλευόταν.

Κανένας δεν περίμενε λίγες μέρες νωρίτερα, όταν ο Σταμάτης Κόκοτας είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο έπειτα από μία αδιαθεσία που είχε αισθανθεί, θα ερχόταν αυτή η κατάληξη. Ο χαμός του βρίσκει συντετριμμένο τον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά και την ελληνική κοινωνία που για δεκαετίες τον αγάπησε μέσα από τα τραγούδια και την προσωπικότητά του.

Γεννημένος το 1937, ο Σταμάτης Κόκοτας συνεργάστηκε με μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες των δεκαετιών του ’60 και του ’70. Είχε πλούσιο δισκογραφικό έργο, χαρίζοντας μοναδικά και διαχρονικά τραγούδια στο ελληνικό κοινό. Μερικοί από τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκε ήταν οι Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Απόστολος Καλδάρας, Γιώργος Χατζηνάσιος, Γιάννης Σπανός και Γιώργος Ζαμπέτας.

Σχόλια

Exit mobile version