home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeatured

Αργολίδα: Συνταξιούχοι ζητούν συνάντηση με τους βουλευτές του νομού

Συνάντηση με τους Γιάννη Ανδριανό, Γιάννη Γκιόλα και Ανδρέα Πουλά ζητά ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Άργους Μυκηνών

Συνάντηση με τους βουλευτές Αργολίδας, Γιάννη Ανδριανό, Γιάννη Γκιόλα και Ανδρέα Πουλά ζητά ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Άργους Μυκηνών.

Σε επιστολή του ο Σύλλογος αναφέρει:

«Σας παρακαλούμε όπως εξοικονομήσετε λίγο από τον χρόνο σας να δεχτείτε σε συνάντηση το πενταμελές διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου μας για να σας εκθέσουμε τα προβλήματά μας κι εφ’ όσον τα κρίνετε δίκαια και βάσιμα να υποστηρίξετε την επίλυσή τους.

Σας επισυνάπτουμε σχετικό υπόμνημα που απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων (Π.Ο.Π.Σ.) προς τον κ. Πρωθυπουργό και αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Ευχαριστούμε προκαταβολικά στην θετική ανταπόκρισή σας για ικανοποίηση του αιτήματός μας για συνάντηση και σας παρακαλούμε θερμά όπως επικοινωνήσει το γραφείο σας μαζί μας για μια κοινά αποδεκτή ημερομηνία συνάντησης.

Σας ευχαριστούμε και πάλι.

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Καρδαράκος

Ο Γενικός Γραμματέα
Δημήτριος Μπάρλας

Υπόμνημα προς τον Πρωθυπουργό απέστειλε και η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ:

Προς τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης
και Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κ. Μητσοτάκη

Θέμα: Υποβολή Υπομνήματος

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ) έχει την τιμή να σας υποβάλλει ξανά το αίτημα του Δ.Σ. για άμεση συνάντηση μαζί σας.

Συγχρόνως με το αίτημα της συνάντησης, σας υποβάλλουμε υπόμνημα με τα θέματα- προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως συνταξιούχοι, μερικά από τα οποία είναι χωρίς αύριο, η κατάστασή τους είναι τα μέγιστα επιβαρυμένη, τόσο, που έχουν εξαντλήσει κάθε υπομονή μας και περαιτέρω αντοχή.

Κύριε Πρόεδρε,

Επειδή γνωρίζουμε ότι την περίοδο αυτή ετοιμάζεστε για τη ΔΕΘ και ιδιαίτερα ότι διαμορφώνεται το πρόγραμμα της Κυβέρνησης, που θα εξαγγείλετε την 10η Σεπτεμβρίου 2022 από το βήμα της αίθουσας εκδηλώσεων στον χώρο της Έκθεσης, με την παρουσία των Κοινωνικών εταίρων, καθώς και τη συνέντευξη τύπου που θα δώσετε την επόμενη ημέρα με πιο συγκεκριμένες τοποθετήσεις και ανάλογες αναλύσεις προς τους δημοσιογράφους, σας υποβάλλουμε αναλυτικό υπόμνημα και θα περιμένουμε, ακούγοντάς σας, να μας πληροφορήσετε ποια από τα αιτήματά μας αποδέχεστε και ποια σκοπεύετε να επιλύσετε εντός του 2022 και στις αρχές του 2023.

Αιτήματα:

  1. Η άμεση απόδοση της συνδρομής των φυσικών μελών της οργάνωσής μας των 0,20 ευρώ, που παρακρατούνται από τις συντάξεις κάθε μήνα, με τη σύμφωνη γνώμη των συνταξιούχων μελών μας.

Είναι ανεξήγητη και προφανώς άδικη αλλά και παράνομη η μη απόδοση περίπου επί 5 έτη (2018, 2019, 2020, 2021, 2022), αφού με τους νόμους 4387/2016 και 4611/2019 προβλέπεται και η εκούσια παρακράτηση από τη σύνταξή μας και η απόδοσή της στις συνταξιουχικές οργανώσεις.

Θερμή παράκληση για άμεση απόδοση, γιατί η Οργάνωσή μας με τους 60 Συλλόγους πανελλαδικά αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα οικονομικής κατάρρευσης.

  1. Τα αναδρομικά από τις παράνομες κρατήσεις του 11μηνου (2015- 2016) που αφορούν τα δώρα (Χριστουγέννων και Πάσχα) και το επίδομα αδείας, μαζί με τις παράνομες κρατήσεις από τις επικουρικές μας συντάξεις, να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους, ανεξάρτητα εάν έχουν προσφύγει δικαστικά ή όχι.
  2. Ακρίβεια. Σας ζητούμε να προστατεύσετε τις συντάξεις μας από τη νέα οικονομική υποβάθμιση λόγω του τιμαρίθμου. Η απόδοση της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής πρέπει να αφορά όλους τους συνταξιούχους και το όποιο τελικό ποσό του τιμαρίθμου να μην συμψηφιστεί με την προσωπική διαφορά. Εξάλλου, ο τιμάριθμος είναι προστασία της υπάρχουσας σύνταξης και σε καμία περίπτωση αύξηση.
  3. Προσωπική διαφορά. Η προσβλητική εφεύρεση του κ.Κατρούγκαλου της προσωπικής διαφοράς (χώρισε τη σύνταξή μας σε δύο κομμάτια) αποτελεί θέμα πολιτικής σύγκρουσης και το εισέπραξε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 στις εθνικές εκλογές. Εντός της θητείας σας πρέπει να το διορθώσετε κ. Πρωθυπουργέ, γιατί είμαστε βέβαιοι ότι το γνωρίζετε πως και άδικο είναι και παράνομο.

Δεν είναι δυνατόν μετά από 12 χρόνια παγώματος των συντάξεών μας (πέραν των μεγάλων περικοπών που υπέστησαν- πάνω από 40%) να εμφανίζεται η προσωπική διαφορά ως καταβόθρα και να εξαφανίζει κάθε αναγκαία προσαύξηση των συντάξεών μας.

  1. ΕΑΣ (Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων). Μαζί με την κατάργηση που έχετε εξαγγείλει, πρέπει να ξεκαθαρίσετε ότι μετά την κατάργηση θα προκύψει αύξηση ανάλογη στις συντάξεις και προφανώς δεν θα την εξαφανίσει η όποια προσωπική διαφορά.
  2. Σύνταξη χηρείας. Η τελευταία ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (ρύθμιση Τσακλόγλου) είναι προσβλητική και απαράδεκτη. Σας θυμίζουμε ότι το εγχείρημα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την ισοπεδωτικά καταστροφική σύνταξη χηρείας, απετράπη με τη δική σας δημόσια παρέμβαση ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Θεωρούμε ότι και τώρα μπορείτε και πρέπει να διορθώσετε το ΛΑΘΟΣ. Οι συντάξεις χηρείας να επανέλθουν στην προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση.
  3. Απονομή συντάξεων. Παρά το ότι έγιναν σημαντικά διορθωτικά βήματα από τον Υπουργό κ. Κ. Χατζηδάκη, υπάρχουν ακόμη προβλήματα, αφού εκκρεμούν απονομές συντάξεων από το 2019.
  4. Φορολόγηση. Η φορολογική επιβάρυνση των συνταξιούχων έχει ξεπεράσει κάθε όριο δικαιοσύνης .

-Η φορολόγηση των χρημάτων που αποδίδονται με καθυστέρηση ετών στους δικαιούχους λόγω αποκλειστικής ευθύνης του e ΕΦΚΑ, παλαιότερα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, φθάνει ακόμα και στο 50%.

-Η φορολόγηση των αποδοθέντων που παρανόμως είχαν παρακρατηθεί (11μηνο κύριας σύνταξης) είναι πρόσφατο παράδειγμα μεγάλης φοροληστείας σε βάρος των συνταξιούχων.

-Ακόμα και περίοδοι παραγραφής φορολογικών υποχρεώσεων παραμένουν όχι μόνο ισχυρές αλλά επιβάλλονται και πρόστιμα. Τελευταία έχει πάρει το θέμα διαστάσεις, χωρίς καμία διάθεση των υπηρεσιών να διορθώσουν τις παρανομίες.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η πολιτική σας εικόνα, η αξιοπρέπειά σας αλλά και η κοινωνική σας ευαισθησία μας δίνει την ελπίδα ότι ως υπερασπιστής του δικαίου και της προστασίας των πολιτών της πατρίδας, θα μας απαντήσετε ανάλογα και άμεσα.

Η τρίτη ηλικία με συσσωρευμένη τη γνώση και την εμπειρία ξέρει να τιμά τους πολιτικούς της συνέπειας, της σοβαρότητας και της ειλικρίνειας, που πιστεύουμε ότι σας διακρίνουν αλλά και να επιβραβεύει τις πολιτικές που προστατεύουν την ελληνική κοινωνία, ενισχύουν και επιβραβεύουν τις προσπάθειες και τους αγώνες του λαού μας για καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή, με τη λύση των προβλημάτων και την αποφυγή άλλων και προφανώς το έχουμε αποδείξει και στην πράξη.

Όπως σας αναγνωρίζουμε τις μεγάλες και σωστές προσπάθειες της Κυβέρνησης στα εθνικά θέματα, επιθυμία μας είναι να πράξετε το ίδιο και για τα κοινωνικά και οικονομικά που έχουν δυσκολέψει τη ζωή και τα οποία η Κυβέρνησή σας με τις κατάλληλες πολιτικές επιλογές μπορεί και να εξομαλύνει και να επιλύσει, πολλά από αυτά άμεσα, και προφανώς μέσα σ’ αυτά εντάσσονται και τα δικά μας, που μερικώς και επιλεκτικά σας αναφέραμε στην παρούσα επιστολή μας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button