home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Για το κόψιμο ενός δέντρου συνεδριάζει το Συμβούλιο της Κοινότητας Ναυπλίου – Αντιδράσεις από το “Ανάπλι Εμπρός”

Για τη διάνοιξη δρόμου θα γίνει η κοπή
Κώστας Καράπαυλος δέντρο

Τακτική συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022, από το Συμβούλιο της Κοινότητας Ναυπλίου. Η συνεδρίαση θα γίνει δια περιφοράς (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή και τηλεφώνου), από τις 18:00 έως τις 19:00, με θέμα την κοπή δέντρου λόγω διάνοιξης δρόμου.

Ζητήθηκε οι Σύμβουλοι να αποστείλουν την ψήφο τους επί των εισηγήσεων που αφορούν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης στο email αποστολής της πρόσκλησης ή με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνό μου , κατά το διάστημα διεξαγωγής της συνεδρίασης.

Ωστόσο, έχουν ήδη υπάρξει αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, με δήλωσή του ο Κώστας Καράπαυλος, από το “Ανάπλι Εμπρός” επαναφέρει στο προσκήνιο το αίτημα που είχε καταθέσει ο συνδυασμός σχετικά με τη διαχείριση της ξυλείας από δέντρα που κόβονται ή κλαδεύονται από τον Δήμο. Τονίζει μάλιστα, πως εάν δεν απαντηθούν τα ερωτήματα που έχουν τεθεί και δεν συμφωνηθεί η πώληση της ξυλείας, αλλά και η φύτευση νέων δέντρων σε αντιστάθμισμα των όσων κόβονται, δεν θα προκύψει συναίνεση από το “Ανάπλι Εμπρός”.

Αναλυτικά η δήλωση του κυρίου Καράπαυλου:

«Στις 14 Ιουλίου 2022, πριν από 78 ημέρες , το “Ανάπλι εμπρός!”  ζήτησε με επίσημη αίτησή του τα εξής επί λέξει:

“Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε πόσες δημοπρασίες έχουν πραγματοποιηθεί κατά τα έτη 2020, 2021 και 2022 για πώληση ξυλείας από δένδρα που έχουν ξεριζωθεί ή κλαδευτεί. στον Δήμο Ναυπλιέων. Άλλως να μας γνωρίσετε σε  πόσες  πωλήσεις ξυλείας. έχει προβεί ο Δήμος με την διαδικασία της απευθείας πώλησης. Να μας γνωρίσετε τις ποσότητες ξυλείας που έχουν εκποιηθεί με δημοπρασία ή με την διαδικασία της απευθείας πώλησης ανά έτος για τα έτη 2020-2021 και 2022 , ως επίσης  και ανά έτος τα ποσά που έχει εισπράξει ο Δήμος Ναυπλιέων από πώληση ξυλείας”.

Δεν μας έχουν απαντήσει παρότι παρήλθε προ πολλού  η εκ του νόμου υποχρεωτική προθεσμία. Νομίζουν ότι με την σιωπή θα αποφύγουν τις οποίες τυχόν ευθύνες;

Την Δευτέρα με “δια περιφοράς” συνεδρίαση μας ζητούν να αποφασίσουμε την κοπή ενός πεύκου που βρίσκεται στην μέση ενός δρόμου. Δεν θα συναινέσουμε στο παραμικρό αν δεν μας πουν τι έγινε η ξυλεία από τα τόσα δένδρα που κατατομήθηκαν. Και δεν θα συναινέσουμε εάν δεν υπάρχει απόφαση για πώληση της ξυλείας. Και δεν θα συναινέσουμε εάν στην θέση του πεύκου που ζητάνε να κοπεί δεν αποφασίσουμε την φύτεψη στην ίδια περιοχή τουλάχιστον πέντε άλλων μεγάλων δένδρων. Απλά πράγματα.

Η ώρα πλησιάζει για να ελεγχθούν για όλα αυτά που ζητήσαμε να μάθουμε και αρνούνται να μας απαντήσουν».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis