home design 800x400
home design 1170Χ320

Γκιόλας: Να απολογηθεί στις οικογένειες των θυμάτων που πέθαναν εκτός ΜΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γιάννης Γκιόλας

Η έκθεση του Θ. Λύτρα, επικ. καθηγητή Δημόσιας Υγείας και συνεργάτη του Σταύρου Τσιόδρα που έγινε γνωστή μόλις προχτές αναφέρει ρητά αλλά και ανερυθρίαστα ότι το ποσοστό των ασθενών από covid που απεβίωσαν εκτός ΜΕΘ, ανέρχεται σε 97,7%.Δηλαδή, πέθαναν σχεδόν ΟΛΟΙ.

Αυτό ανακοίνωσαν οι εκλεκτοί της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας, με το αφήγημα επί ένα χρόνο πως έσωσαν τους Έλληνες πολίτες από τον κορωνοϊό. Είναι οι καθηγητές που η γνώμη τους ήταν Ευαγγέλιο και δεν τολμούσε να την αμφισβητήσει κανείς. Οι άνθρωποι του Μητσοτάκη ομολογούν τώρα επισήμως και με στοιχεία, ότι ο θάνατος παραμόνευε για όλους εκείνους τους άτυχους που δεν υπήρχε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για να νοσηλευτούν.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Την περιβόητη δήλωση Πέτσα, ότι η δημιουργία ΜΕΘ είναι πεταμένα λεφτά; Τις κυβερνητικές ειρωνείες στις συνεχείς εκκλήσεις του Αλέξη Τσίπρα για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας; Την προκλητική και επιθετική στάση του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή όταν ο Αλ. Τσίπρας υποστήριζε ότι υπάρχει έκθεση που λέει πως πεθαίνει κόσμος εκτος ΜΕΘ κι αυτός…. ζητώντας και τα ρέστα διετείνετο: « Δεν υπάρχει καμία σχετική έκθεση – έρευνα . Υπάρχει κ. Τσίπρα; Αν υπάρχει να μας τη φέρετε..!!»; Τις αήθεις επιθέσεις Υπουργών και βουλευτών της Ν.Δ. στον Παύλο Πολάκη όταν ισχυριζόταν, ορθώς όπως αποδείχθηκε, ότι μόνο το εμβόλιο δεν αρκεί για να σωθεί ένας ασθενής από κορωνοϊό;

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας απαξιώνεται καθημερινά από τη Ν. Δημοκρατία. Ήδη υπηρετούν 10.000 λιγότεροι από το 2019 με τεράστιες επιπτώσεις στην περίθαλψη των Ελλήνων πολιτών. Η νέα επιστημονική μελέτη του κ. Θ. Λύτρα ενισχύει την κοινά αποδεκτή στον ιατρικό χώρο άποψη ότι ο καθοριστικός παράγοντας που οδήγησε στην υγειονομική τραγωδία των 33.000 θανάτων στη χώρα μας, ήταν η μειωμένη ανθεκτικότητα του ΕΣΥ. Όχι λόγω αντικειμενικής αδυναμίας να ανταποκριθεί στην «πίεση» της πανδημίας, αλλά λόγω της πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης να μην στηριχθεί στον απαιτούμενο βαθμό η δημόσια περίθαλψη, από το πρωτοβάθμιο και προνοσοκομειακό επίπεδο μέχρι τα ΤΕΠ, τις κλινικές covid,  τις ΜΕΘ και τη μετανοσοκομειακή φροντίδα.

Όλοι εμείς που ζήσαμε την τραγωδία των 33.000 θανάτων αλλά και την απροκάλυπτη μιντιακή στήριξη στις εγκληματικές Κυβερνητικές επιλογές, οφείλουμε να μην ξεχνάμε τις πολιτικές ευθύνες του Κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του για τους αποτρέψιμους θανάτους, την κατάρρευση του ΕΣΥ, τις ανισότητες στην περίθαλψη και την έκρηξη των ακάλυπτων υγειονομικών αναγκών της κοινωνίας.

Γιάννης Γκιόλας,
βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis