home design 800x400
home design 1170Χ320

Τι κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον πρωτογενή τομέα

Συνέντευξη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για αγροτικά ζητήματα
Συνέντευξη Νίκα πρωτογενής τομέας

Συνέντευξη για θέματα του πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου παραχώρησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου.

Στην εν λόγω συνέντευξη, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε προκειμένου να προβληθεί και στην 29η Agrotica, η οποία θα γίνει στην Θεσσαλονίκη το τετραήμερο 20 με 23 του ερχόμενου Οκτωβρίου, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στις δράσεις, τα έργα και στον προγραμματισμό της Περιφέρειας ως προς τον πρωτογενή τομέα.

Οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου

“Η πολιτική στον πρωτογενή τομέα εκφράζεται φυσικά από το αρμόδιο υπουργείο, ωστόσο η Περιφέρεια διαθέτει σημαντικά περιθώρια παρεμβάσεων” τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο οποίος σε αδρές γραμμές περιέγραψε ορισμένες από τις εν λόγω παρεμβάσεις.

Μίλησε, ειδικότερα για το θέμα των αναδασμών, διαδικασία που “τρέχει” η Περιφέρεια σε 5 περιοχές της -Νεστάνη στην Αρκαδία, Φενεός στην Κορινθία, Αλέα στην Αργολίδα, Δώριο και Μελιγαλάς στη Μεσσηνία.

Ακόμα, ο Π. Νίκας επισήμανε την συνεργασία αφ’ ενός με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την λειτουργία γεωργικών σχολείων και αφ’ ετέρου με άλλα ανώτατα ιδρύματα με στόχο την καταπολέμηση ασθενειών και επιβλαβών για τις καλλιέργειες εντόμων, αλλά και την προγραμματική σύμβαση με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα για την ανάπτυξη νέων καλλιεργειών.

Τέλος, ιδιαίτερα στάθηκε στην βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια στα αρδευτικά έργα, τόσο συνδράμοντας στη συντήρηση των υφιστάμενων όσο και στον προγραμματισμό νέων, ενώ σημείωσε παράλληλα την συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis