home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλαμάτα: Προφυλακίστηκαν τρεις Λιβανέζοι για διακίνηση μεταναστών

Μετέφεραν 89 πρόσφυγες με προορισμό την Ιταλία
Χειροπέδες

Προφυλακίστηκαν οι τρεις Λιβανέζοι που συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Καλαμάτα για διακίνηση μεταναστών. Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε όταν λόγω θαλασσοταραχής βρέθηκαν νοτιοδυτικά της Πύλου. Μετέφεραν 89 πρόσφυγες από τη Συρία, την Παλαιστίνη και το Λίβανο, με σκοπό να φτάσουν στην Ιταλία. Ανάμεσα στους πρόσφυγες υπήρχαν και 37 παιδιά, από 2 μηνών έως 15 χρονών.

Οι τρεις Λιβανέζοι, ηλικίας 32, 47 και 51 ετών, χειρίζονταν το σκάφος που τους μετέφερε προς την Ιταλία. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Καλαμάτας και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν. Μετά την απολογία τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, για έκθεση ζωής σε κίνδυνο και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Η πλειοψηφία των διασωθέντων προσφύγων μεταφέρθηκαν στη δομή προσφύγων και μεταναστών στη Μαλακάσα. Δύο οικογένειες με τα έξι παιδιά τους φιλοξενούνται σε δομές του Δήμου, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis