home design

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στη λιμνοθάλασσα Μουστού

Εκδήλωση ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης για τα μεταναστευτικά πουλιά από τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού για την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στη λιμνοθάλασσα Μουστού, στη Βόρεια Κυνουρία, εκδήλωση ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης για τα μεταναστευτικά πουλιά από τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου.

Η ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό θα λάβει χώρα κατά τις ώρες 10:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στο πανοραμικό σημείο της λιμνοθάλασσας και θα περιλαμβάνει, παρατήρηση πουλιών, ξεναγήσεις στον υγρότοπο και περιβαλλοντικά παιχνίδια για τα παιδιά.

Τι θα περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις

Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν:

Η εκδήλωση αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τους λάτρεις της άγριας ορνιθοπανίδας να παρακολουθήσουν ένα στιγμιότυπο της μετανάστευσης των πουλιών από κοντά, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για την αξία των τοπικών βιοτόπων που έχουν ανάγκη για την επιβίωσή τους. Η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2022 – EuroBirdwatch 2022

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 100 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International. Στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, εταίρο της BirdLife στην Ελλάδα.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους.

Φέτος, η Γιορτή των Πουλιών κλείνει 30 χρόνια, που συμπίπτουν με τον εορτασμό των 40 χρόνων αδιάλειπτης δράσης της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version