home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

Τάσος Λάμπρου: Στηρίζοντας τα τοπικά Μ.Μ.Ε. ελέγχουμε την εξουσία

Αντιδράσεις για την «εξυγίανση» των περιφερειακών Μ.Μ.Ε.

Τη στήριξή του στα περιφερειακά και τοπικά Μ.Μ.Ε. δηλώνει ο Τάσος Λάμπρου, Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ερμιονίδας, καταδικάζοντας τις προθέσεις «εξυγίανσης» και «αναβάθμισής» τους από την Πολιτεία. Ο κ. Λάμπρου τονίζει τον κίνδυνο υπερσυγκέντρωσης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, απαλείφοντας την πολυφωνία και τον πλουραλισμό. Εκφράζει τις ευχαριστίες του, αλλά και τη στήριξή του στα Μ.Μ.Ε. Αργολίδας ώστε να συνεχίσουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους με ελεύθερη φωνή.

Το κείμενο του Τάσου Λάμπρου:

«ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ Μ.Μ.Ε  ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

 Δευτέρα 26/09/2022

Πρόσφατα ενημερώθηκα από τον περιφερειακό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ότι η Πολιτεία  θέλει να “εξυγιάνει” και να “αναβαθμίσει”   τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Επειδή ο διάβολος κρύβεται στις μεγάλες διακηρύξεις και στις λεπτομέρειες όλοι γνωρίζουμε όταν η εκτελεστική εξουσία θέλει να εξυγιάνει τα Μ.Μ.Ε αλλά  άλλος είναι ο σχεδιασμός της…

 Τώρα  ήρθε η ώρα των περιφερειακών και τοπικών Μ.Μ.Ε με στόχο  πως θα τα ελέγξει, πώς θα τα περιορίσει, πως θα μειώσει την άσκηση ελέγχου και την διατύπωση μιας διαφορετικής κριτικής σκέψης.

Αυτονόητο είναι ότι στηρίζω τον αγώνα των περιφερειακών και τοπικών Μ.Μ.Ε  και τις θέσεις τους, όπως αυτές παρουσιάζονται από τα συνδικαλιστικά τους όργανα, γιατί εάν περάσουν αυτές οι προτάσεις του αρμόδιου Υπουργείου  και γίνουν εφαρμοστέες νομοθετικές διατάξεις, θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια στην  υπερσυγκέντρωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, θα στραγγαλιστεί η πολυφωνία και ο πλουραλισμός και θα οδηγηθούμε στον απόλυτο έλεγχο της Τετάρτης εξουσίας.

Εύχομαι κάποιοι να βάλουν μυαλό  και να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους για το καλό της δημοσιογραφίας, για την αποτελεσματική λειτουργία του εντύπου και ηλεκτρονικού τύπου, για  την ποιοτική αναβάθμιση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Ευχαριστώ τα τοπικά και περιφερειακά Μ.Μ.Ε της Αργολίδας για την συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια, θα είμαι δίπλα τους στην προσπάθειά τους να έχουν φωνή, να συνεχίσουν την λειτουργία τους, να υπηρετούν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να αναδεικνύουν τα  προβλήματα της τοπικής μας κοινωνίας.

Αξίζει να δώσουμε όλοι μαζί αυτόν τον αγώνα και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες της Αργολίδας , της Περιφέρειας Πελοποννήσου  και ευρύτερα της Ελληνικής  Κοινωνίας για την αξία του πλουραλισμού, για την αξία της πολυφωνίας ,για την αξία του δημοκρατικού διαλόγου.

Ο τοπικός τύπος, τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε  απαιτείται να στηριχθούν έμπρακτα από όλους μας, αιρετούς και πολίτες αποτελεί συνταγματικό μας καθήκον . 

Για να έχουμε μέλλον και προοπτική σε αυτόν τον τόπο, σε αυτήν την κοινωνία δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να είμαστε σημαιοφόροι διαχρονικών αξιών, να πρεσβεύουμε  με όλη τη δύναμη την πραγματική εμβάθυνση της Διάκρισης των Εξουσιών. 

Στηρίζουμε τα τοπικά Μ.Μ.Ε , ελέγχουμε την εξουσία, έτσι διευρύνουμε τη Δημοκρατία μας. 

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ. ΕΡ

Καθηγητής Κοινωνικής Εκπαίδευσης»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button