home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΟικονομίαFirst Featured

Στεγαστικός εφιάλτης για φοιτητές και εκπαιδευτικούς σε Ναύπλιο και τουριστικούς προορισμούς

Εκρηκτικές διαστάσεις, με κοινωνικές προεκτάσεις, λαμβάνει πλέον το θέμα έλλειψης σπιτιών προς ενοικίαση σε συγκεκριμένες περιοχές - Ακραίες μορφές εκμετάλλευσης

Ανησυχητικές διαστάσεις με κοινωνικές προεκτάσεις, λαμβάνει πλέον το θέμα έλλειψης σπιτιών προς ενοικίαση σε Ναύπλιο, Καλαμάτα και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου. Η φοιτητική στέγη και τα ακίνητα για εκπαιδευτικούς, είναι δυσεύρετα και πανάκριβα στις τουριστικές περιοχές όπου βρίθει το Airbnb. Ανάμεσα σε αυτές και η Αργολική πρωτεύουσα.

Στις πόλεις της Πελοποννήσου που δεν οργιάζουν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη.

Ο στεγαστικός εφιάλτης είναι ακόμα μεγαλύτερος για τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα, ειδικά στις πόλεις όπου δεν υπάρχουν φοιτητικές εστίες, καθώς το φοιτητικό επίδομα δεν επαρκεί, όταν τα ενοίκια έχουν φθάσει στο θεό!

Η κατάσταση στο Ναύπλιο

Οι τεράστιες ελλείψεις σε μικρά διαμερίσματα, που χρειάζονται οι φοιτητές που πηγαίνουν να σπουδάσουν στο Ναύπλιο, έχουν εκτινάξει στο θεό τα ενοίκια της φοιτητικής κατοικίας στην πόλη. Ήδη κάποιοι έχουν κινηθεί από νωρίς και έχουν εξασφαλίσει ήδη κάποια στέγη, έστω και σε τσουχτερή τιμή. Ωστόσο υπάρχουν και αυτοί οι λίγοι που περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για την περίπτωση που πέσουν οι τιμές, όσο η κλεψύδρα αδειάζει.

Ωστόσο η μετατροπή των λίγων τετραγωνικών διαμερισμάτων σε κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης (airbnb) αλλά και η αυξημένη ζήτηση για αγορά δεύτερης εξοχικής κατοικίας, έχουν ελαχιστοποιήσει τον αριθμό των προσφερομένων κατοικιών και δεν βοηθούν και τόσο στην αναζήτηση.

Πάντως τώρα που αρχίζει και μειώνεται η τουριστική κίνηση, μπορεί να παρουσιαστούν κάποιες νέες ευκαιρίες για μακροχρόνια μίσθωση που τους θερινούς μήνες διατίθεντο ως Airbnb, με περιορισμούς ενίοτε ως προς το χρονικό διάστημα διάθεσης.

Οι τιμές στην Αργολική πρωτεύουσα

Οι τιμές των μικρών διαμερισμάτων στο Ναύπλιο, από 28 ως 40 τετραγωνικά, επιπλωμένων και μη, συχνά ξεπερνούν κι αυτές των μεγαλύτερων κατοικιών.

Συγκεκριμένα αυτές κυμαίνονται:

  • Γκαρσονιέρα ή Studio (μη επιπλωμένα): 300- 400 ευρώ
  • Γκαρσονιέρα ή Studio (επιπλωμενα): 320-430 ευρώ
  • Δυάρι (μη επιπλωμένο): 350-450 ευρώ
  • Δυάρι (επιπλωμένο): 380-480 ευρώ

230 ευρώ το μήνα για μία κουκέτα

Μεγάλη είναι η εκμετάλλευση όλων αυτών των ανθρώπων που ψάχνουν εναγωνίως στέγη, ειδικά στην τουριστική Κρήτη.

Όπως αναφέρει το neoiorizontes.gr, μετά τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως, για την άκρατη εκμετάλλευση των φοιτητών στο Ρέθυμνο, όπου μικρό διαμέρισμα, 60 τ.μ. στην περιοχή Περιβόλια του Ρεθύμνου, νοικιαζόταν για 900 ευρώ, αλλά και στο Ηράκλειο με υπέρογκες τιμές για λίγα τετραγωνικά, σειρά έχουν τα Χανιά, όπου και εκεί το πρόβλημα δημιουργεί τραγελαφικές καταστάσεις με στόχο το κέρδος εις βάρος των πολιτών.

Προχθές ήρθε στο φως μία νέα καταγγελία, όπου λέει πως ούτε λίγο ούτε πολύ ένας Χανιώτης ζητά 230 ευρώ το μήνα για την ενοικίαση …κουκέτας. Ναι, καλά ακούσατε!

Στην αγγελία μάλιστα εμφανίζεται μια σειρά από κουκέτες και μια κοινή τουαλέτα, κοινόχρηστη κουζίνα ενώ διαφημίζεται ότι διατίθεται ζεστό νερό, wifi, το ρεύμα και αλλαγή κλινοσκεπασμάτων μια φορά την εβδομάδα. Ιδανικό αναγράφεται για φοιτητές, δασκάλους, καθηγητές και εργαζόμενους εποχιακά.

Εκπαιδευτικοί εγκαταλείπουν το διορισμό

Το οξύ πρόβλημα της στέγης έχει οδηγήσει σε ακρότητες με πολλούς αναπληρωτές να εγκαταλείπουν τις θέσεις που έχουν διοριστεί λόγω και της ακρίβειας των καυσίμων, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών, ενώ μέχρι την εξεύρεση σπιτιών κάποιοι κοιμούνται ακόμη και στα αυτοκίνητά τους.

Κάποιοι ιδιοκτήτες σπιτιών φαίνεται πως βλέπουν φοιτητές και εκπαιδευτικούς ως εμπόρευμα, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους να βρουν στέγη, σε μία αγορά που χαρακτηρίζεται από στενότητα…

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button