home design 800x400
home design 1170Χ320

Καλαμάτα: Φαντασμαγορική η έναρξη του 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών (Βίντεο)

Η Καλαμάτα έως την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου μετατρέπεται σε πρωτεύουσα της χορωδιακής μουσικής στην Ελλάδα
Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (7)

Κέρδισε χειροκρότημα και εντυπώσεις η συναυλία έναρξης του 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, το βράδυ της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου, στο Αθλητικό Κέντρο της “Τέντας”. Περισσότεροι από 1.000 ξένοι και Έλληνες φίλοι της μουσικής τραγούδησαν ποίηση Γιώργου Σεφέρη, δηλαδή «Στο περιγιάλι το κρυφό», σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και την «Ψαροπούλα» του Δημήτρη Γκόγκου, με το Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας, η Κ.Ε. Φάρις και η Interkultur να επιστρέφει δυναμικά στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Η Καλαμάτα έως την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου μετατρέπεται σε πρωτεύουσα της χορωδιακής μουσικής στην Ελλάδα, με περισσότερους από 800 χορωδούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό να γεμίζουν την πόλη με μουσική. Μέγας χορηγός του Φεστιβάλ είναι το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια.

Ο χαιρετισμός του δημάρχου

«Φίλες και φίλοι της μουσικής, Η Καλαμάτα σας υποδέχεται απόψε όλους εσάς, τους εκατοντάδες φίλους της χορωδιακής μουσικής, εκπροσώπους δώδεκα χωρών, με ξεχωριστό πολιτιστικό αποτύπωμα. Σας καλωσορίζουμε στην πόλη μας! Μια πόλη που αναπτύσσεται διαρκώς, που σχεδιάζει και οραματίζεται το μέλλον της με αισιοδοξία. Μια εκ των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων πόλεων της Ευρώπης έως το 2030. Μια πόλη με μακρά παράδοση στον Πολιτισμό και ιδιαίτερα στη χορωδιακή μουσική, την οποία οι συμπολίτες μας καλλιεργούν με μεγάλη επιτυχία επί πολλές δεκαετίες.

Ευχαριστώ τον πολιτιστικό οργανισμό Interkultur, τον πρόεδρό του Günter Titsch και τα στελέχη του, με τους οποίους συνεργαστήκαμε για τη διοργάνωση του φετινού, 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας – 2022.

Θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό το μεγάλο καλλιτέχνη της Χορωδιακής Μουσικής, τον αείμνηστο Κρίστιαν Γιούνγκρεν, επίτιμο Πρόεδρο της Interkultur και παλιό φίλο της Καλαμάτας, που μαζί με τον Παναγιώτη Νίκα, έθεσαν, τα θεμέλια αυτού του Φεστιβάλ.

Η Καλαμάτα, με όραμα και εξωστρεφές πνεύμα ανοίγεται και στον τομέα του ουσιαστικού Πολιτισμού, διεκδικώντας τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα και εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, των φορέων και των κατοίκων της Καλαμάτας, τις χορωδίες που ήλθαν εδώ από άλλες χώρες: Βραζιλία, Γερμανία, Δανία, Εσθονία, Ισπανία, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Ρουμανία, Φινλανδία και, βεβαίως, από την Ελλάδα.

Ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για την πολύτιμη συμβολή του.

Θερμές είναι οι ευχαριστίες μας προς τον μέγα χορηγό μας, το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, για τη συνεισφορά του στην πραγματοποίηση της σπουδαίας αυτής εκδήλωσης.

Ευχαριστώ, τέλος, τους δεκάδες εθελοντές μας και όλους εσάς για την παρουσία σας και τη φιλόξενη διάθεσή σας.

Εύχομαι και ευχόμαστε όλοι, καλή επιτυχία στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας και σε όλους εσάς καλή διαμονή στην πάντοτε όμορφη και φιλόξενη Καλαμάτα μας.

Άλλωστε Καλαμάτα σημαίνει, ανοιχτοί ορίζοντες, εξωστρέφεια, αγάπη για τον άνθρωπο, σεβασμός για το περιβάλλον.

Σας ευχαριστώ όλους και κηρύσσω την έναρξη του 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis