home design 800x400

Καμπανάκι με τα αδέσποτα στο Ναύπλιο – Αγέλες επιτίθενται σε παιδιά και γυναίκες

Σε έξαρση το φαινόμενο μετά τις καλοκαιρινές ορδές των επισκεπτών – Αναζητείται λύση για τις επιθετικές αγέλες.

Φουντώνουν οι επιθέσεις από αδέσποτα στο Ναύπλιο, ένα πρόβλημα το οποίο καλά κρατεί, χωρίς να έχει βρεθεί ακόμα κάποια ουσιαστική λύση. Ο έλεγχος δείχνει να χάνεται καθώς έχουν σχηματιστεί αγέλες που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και ορμούν σε πολίτες, χτυπώντας καμπανάκι για τυχόν σοβαρότερα συμβάντα από αυτά που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες.

Τη στιγμή που ο δήμος Άργους – Μυκηνών, με πρωτοβουλία του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου, σχεδιάζει να βάλει σε εφαρμογή ένα πρωτοποριακό μέτρο υιοθεσίας σκύλων με ανταποδοτικότητα, στη γειτονική πόλη η κατάσταση τείνει να γίνει επικίνδυνη για τους πολίτες που τρέμουν να βγουν από τα σπίτια τους υπό το φόβο επίθεσης.

Πώς γλίτωσαν πατέρας και γιος

Όπως καταγγέλθηκε, πριν τρεις μέρες ένας πατέρας με το παιδί του δέχθηκαν επίθεση από αγέλη σκύλων μπροστά από πάρκο, την ώρα που ο άνδρας συνόδευε το παιδί του στο σχολείο.

Ο πατέρας μπήκε μπροστά από τον γιο του και τον προστάτευσε, ενώ οι φωνές του απέτρεψαν τελικά τα χειρότερα.

Τη συγκεκριμένη αγέλη την έχουν δει να κυκλοφορεί στην περιοχή κοντά στο Λιοντάρι των Βαυαρών, και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται σε ανθρώπους, και κυρίως μικρά παιδιά, σύμφωνα με καταγγελίες.

Δέχθηκε επίθεση μέσα στο Πάρκο

Μάλιστα επιθέσεις έχουν γίνει και σε άλλα σημεία της πόλης, όπως στο πάρκο Κολοκοτρώνη, όπου μία γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά πριν από μέρες, όταν μία αγέλη σκύλων κινήθηκε απειλητικά εναντίον της με άγριες διαθέσεις.

Άγνωστο παραμένει αν πρόκειται για την ίδια αγέλη ή για κάποια άλλη.

Σε έξαρση το φαινόμενο

Να σημειωθεί πως συνήθως τις περιόδους μετά τη θερινή τουριστική σεζόν, το πρόβλημα εντείνεται καθώς αρκετοί Αθηναίοι και λοιποί επισκέπτες αφήνουν ως …ενθύμιο τα σκυλιά τους στην περιοχή.

Ο Δήμος Ναυπλιέων φαίνεται πως έχει πολύ δουλειά μπροστά του ώστε να θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο και να μην αναφερθούν άλλες επιθέσεις σε πολίτες.

Το ίδιο πρόβλημα μάλιστα εμφανίζεται τις τελευταίες μέρες και σε άλλες τουριστικές πόλεις όπως η Καλαμάτα, όπου μια γυναίκα που οδηγούσε μοτοσικλέτα, δέχθηκε επίθεση από δύο αδέσποτα σκυλιά, στην προσπάθειά της να τα αποφύγει, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα χέρια και στο πρόσωπο και να χρειάζεται επέμβαση. Οι περιγραφές των γυναικών που δέχθηκαν επίθεση πριν λίγες μέρες στην ίδια πόλη, σοκάρουν.

Σχόλια

Exit mobile version